Η Αστυνομία τίμησε οδηγό της ACS Courier

Η Αστυνομία τίμησε οδηγό της ACS Courier


Την αποφασιστική συμβολή της ACS Courier στην εξάρθρωση σπείρας που αγόραζε προϊόντα μέσω παράνομων συναλλαγών, χρησιμοποιώντας δεδομένα κλοπιμαίων πιστωτικών καρτών και ψευδή στοιχεία, τίμησε η Αστυνομία στο πρόσωπο του οδηγού της εταιρείας Ηλία Ιωαννίδη. Ο κ. Ιωαννίδης παρέλαβε Έπαινο στη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης στο Αρχείο, όπου τιμήθηκαν πενήντα πολίτες που βοήθησαν το έργο της Αστυνομίας κατά τα έτη 2014 και 2015.

«Οι πενήντα συμπολίτες μας, που με τις εξαιρετικές πράξεις και ενέργειές τους συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας, αποτελούν λαμπρά παραδείγματα προσφοράς, ανθρωπιάς, ανιδιοτέλειας, εθελοντισμού και αλληλεγγύης» σημείωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ευχήθηκε το παράδειγμα των τιμώμενων να βρει απήχηση και σε άλλους συμπολίτες μας.

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου 2015 όταν μέλη του ΤΑΕ και ΟΠΕ Αμμοχώστου σε συνεργασία με την ACS Courier και τον οδηγό της εταιρείας Ηλία Ιωαννίδη έστησαν εικονική παράδοση  δέματος στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στον Πρωταρά. Ένας Ρώσος και ένας Ουκρανός συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνουν δέμα το περιεχόμενο του οποίου είχε αγοραστεί με τη χρήση δεδομένων κλεμμένης πιστωτικής κάρτας, ενώ έρευνες που ακολούθησαν οδήγησαν στη σύλληψη άλλων τεσσάρων Ρώσων.

«Δεν πράξαμε τίποτα παραπάνω, πέρα από το καθήκον μας έναντι του δημοσίου συμφέροντος» σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ACS Courier Κύπρου, Χριστόφορος Ποταμίτης, επισημαίνοντας πως «όταν οι πολίτες προσπαθούν για το κοινό καλό, οι εταιρείες έχουν υποχρέωση να προσπαθούν δέκα φορές περισσότερο».

Η σπείρα αγόραζε προϊόντα -κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές- μέσω διαδικτύου από εταιρείες στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας και δεδομένα κλεμμένων καρτών και τις παραλάμβαναν με courier. Ζητούσαν μάλιστα από την ACS Courier να κάνει τις παραδόσεις στο δρόμο ή σε άλλες τοποθεσίες, αλλά ποτέ σε οικεία. Αυτό ήταν που κίνησε τις υποψίες της εταιρείας που σε συνδυασμό με την καταγγελία της JCC Payment οδήγησαν στην επιχείρηση εικονικής παράδοσης και τη σύλληψη των δραστών.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα