Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου χορηγός του Φεστιβάλ Ζιβανίας

Η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου χορηγός του Φεστιβάλ Ζιβανίας

 


 

Η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη Κύπρου είναι ένας από τους μεγάλους χορηγούς στο φεστιβάλ Ζιβανίας που διοργανώνεται από τις κοινότητες Άλωνας και Πελενδρίου από τις 6 ές τις 13 Νοεμβρίου σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους.

Στο φεστιβάλ, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αυθεντικές γεύσεις της κυπριακής παράδοσης όπως η ζιβανία αλλά και το αυθεντικό χαλλούμι, το οποίο η εταιρεία προσφέρει άφθονο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ!

Το αυθεντικό χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ φτιάχνεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ελέγχου, γνήσια υλικά και 100% κυπριακό αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα στην υπερσύγχρονη μονάδα της εταιρείας στη Λεμεσό. Η παραγωγή του στηρίζεται σε παραδοσιακή συνταγή και ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο του άρωμα και ταυτόχρονα για τη μοναδική του γεύση.

Στο φεστιβάλ Ζιβανίας οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής, από το άλεσμα των σταφυλιών μέχρι την απόσταξη ζιβανίας τόσο στην Άλωνα στις 6/11 όσο και στο Πελένδρι στις 13/11. Εκεί μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά φαγητά και διάφορα τοπικά προϊόντα που προσφέρονται σε όλους με στόχο την προβολή της κυπριακής γαστρονομίας.

Στηρίζοντας το Φεστιβάλ Ζιβανίας η ΔΩΔΩΝΗ αναδεικνύει και προβάλλει την αυθεντική κυπριακή γαστρονομική παράδοση στην Κύπρο και την Ελλάδα.Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 53 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.000 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά  και εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 38 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 80 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα.

Η ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιούνιο του 2016. Η υπερσύγχρονη εργοστασιακή μονάδα της εταιρείας βρίσκεται στη Λεμεσό, όπου παράγονται αυθεντικά κυπριακά τυριά, όπως χαλλούμι και αναρή, που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους γεύση και την εξαιρετική τους ποιότητα χάρη στο 100% κυπριακό αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα που προμηθεύεται η εταιρεία καθημερινά από τους τοπικούς παραγωγούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu , https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα