Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει την επανένωση της Κύπρου

Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει την επανένωση της Κύπρου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα νέο ετήσιο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας  για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αξίας  32.960.000 ευρώ. Τα κονδύλια αυτά αποτελούν συνέχεια του επιτυχούς ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης εστιάζοντας στην προώθηση της οικονομικής ενοποίησης  του νησιού και στη βελτίωση των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και της ΕΕ. Ο συνολικός στόχος είναι να διευκολυνθεί η επανένωση της Κύπρου.

“Η ανανεωμένη χρηματοδότηση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα συνέχειας σε ό,τι αφορά τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επανένωση της Κύπρου. Είναι επίσης μια σαφής έκφραση της πεποίθησής μας ότι η επανένωση μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα φέρνοντας  την τουρκοκυπριακή κοινότητα πιο κοντά στην ΕΕ και προωθώντας την οικονομική ενοποίηση του νησιού”, δήλωσε η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Corina Cretu.

Η χρηματοδότηση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής λυμάτων και της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, στην προετοιμασία των Τουρκοκυπρίων για την ενσωμάτωση του κοινοτικού κεκτημένου ενόψει μιας συνολικής διευθέτησης και στην άμεση βοήθεια προς φορείς της κοινωνίας των πολιτών και τοπικές κοινότητες. Οι προσπάθειες επιτυχούς συμφιλίωσης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης επίσης θα συνεχιστούν μέσω της υποστήριξης της Επιτροπής Αγνοουμένων και της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

 


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα