Η Ελλάδα «πόλος έλξης» για τους Άραβες τουρίστες

Η Ελλάδα «πόλος έλξης» για τους Άραβες τουρίστες

 


 

Οι προορισμοί που επωφελούνται κυρίως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη αλλά και η Αθήνα

 

Αύξηση-ρεκόρ 55% κατέγραψε η τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου (GCC) προς την Ελλάδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ελληνικού ταξιδιωτικού οργανισμού Travel Plan.

Βάσει των στοιχείων, από τη σημαντική αύξηση επωφελούνται κυρίως προορισμοί όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη, αλλά και η Αθήνα, που επανακάμπτει ως βασικός πόλος έλξης για τουρίστες από τις αραβικές χώρες.

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η τουριστική κίνηση από το Ντουμπάι με 70% και από το Άμπου Ντάμπι με αύξηση 60%, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην κατάργηση της θεώρησης (visa) για είσοδο στην Ελλάδα από επισκέπτες που προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η Travel Plan εξυπηρετεί άμεσα έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών από τις περιοχές του Αραβικού Κόλπου μέσα από τη θυγατρική της στο Ντουμπάι, την «Greece Travel Plan DMCC», ενώ έχει προχωρήσει και σε στρατηγικές συνεργασίες με τα κορυφαία ταξιδιωτικά γραφεία της Σαουδικής Αραβίας, του Ομάν, του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει ο εισερχόμενος τουρισμός από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων με εξειδικευμένες και VIP υπηρεσίες. Οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται σε ένα εκτεταμένο αναπτυξιακό πλάνο που υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η Travel Plan και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διείσδυση σε νέες, δυναμικές αγορές, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, που πλέον απαριθμεί περισσότερους από 100 εξειδικευμένους εργαζόμενους, καθώς και ένα ολοκληρωμένο και υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα