Η Ελληνική Τράπεζα χορήγησε ημερίδα θεατρικών έργων για το Περιβάλλον

Η Ελληνική Τράπεζα χορήγησε ημερίδα θεατρικών έργων για το Περιβάλλον


Με χορηγό την Ελληνική Τράπεζα πραγματοποιήθηκε ημερίδα θεατρικών έργων για το περιβάλλον η οποία διοργανώθηκε από τη CYMEPA και το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, στις 13 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας. Στην ημερίδα συμμετείχαν παιδιά από Σχολεία της επαρχίας Λάρνακας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα πιο κάτω θεατρικά δρώμενα:

  •  Δημοτικό Σχολείο Αγγλισίδων, τίτλος έργου: «Η ΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΣΙΔΩΝ»
  • Β΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου, τίτλος έργου: «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ»
  • Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων – Μιχάλη Κακογιάννη, τίτλος έργου: «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ»
  • Δημοτικό Σχολείο Καθαρής- Δημήτρη Λιπέρτη, τίτλος έργου: «ΠΡΟΣΤΑΤΕYΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ»
  • Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη, τίτλος έργου: «ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ‘ΣΚΟΥΠΙΔΙΣΤΑΝ’»
  • Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, τίτλος έργου: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

Η ενασχόληση με το θέατρο κατάφερε να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των παιδιών με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Με την καθοδήγηση και σημαντική υποστήριξη των δασκάλων τους, αγκάλιασαν αυτή την πρόκληση με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και παρουσίασαν πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες με ποικίλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»:

Η Ελληνική Τράπεζα με γνώμονα την επιμόρφωση των παιδιών για διατήρηση του περιβάλλοντος, επιχορηγεί από 1998 το  Διεθνές  Πρόγραμμα της FEE (FOUNDATION FOR ENVIROMENTAL EDUCATION) «Οικολογικά Σχολεία», το οποίο απευθύνεται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία , Γυμνάσια και Λύκεια. Έχει ως στόχο, μέσα από μελέτη θεμάτων όπως: Ενέργεια, Νερό, Απορρίμματα, Βιοποικιλότητα, Θάλασσα και Περιβάλλον & Πολιτισμός, οι αυριανοί πολίτες να αποκτήσουν μια πιο υπεύθυνη και ενεργητική στάση απέναντι στο Περιβάλλον. Φυσικά, μαζί με τους μαθητές, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται και οι ενήλικες που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Προγράμματος.

Κινητήρια δύναμη των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» είναι η Περιβαλλοντική Επιτροπή του κάθε Σχολείου η οποία διενεργεί την Επισκόπηση του Περιβάλλοντος και καταρτίζει το Σχέδιο Δράσης του.  Όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία με τη CYMEPA, τον εθνικό χειριστή του Προγράμματος. Το κάθε Οικολογικό Σχολείο παίρνοντας στοιχεία από το Αναλυτικό Πρόγραμμα καταρτίζει τον Οικολογικό του Κώδικα.  Μαζί με τους μαθητές, συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες του προγράμματος το διδακτικό προσωπικό, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι γονείς κ.α. βοηθώντας έτσι στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Φέτος ο αριθμός των οικολογικών σχολείων ανέρχεται στα 312.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα