Η ΕΝΙ είναι εδώ

Η ΕΝΙ είναι εδώ


Στην Κύπρο για μονοήμερη επίσκεψη βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτζι μαζί με συνεργάτες του.

Ο κ. Ντεσκάλτζι θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στις 10.15 το πρωϊ, ενώ στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Η επίσκεψη γίνεται μετά την ανακοίνωση από την ΕΝΙ στα τέλη Αυγούστου της ανακάλυψης του γιγάντιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να παράγει 850 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και θεωρείται το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής στη Μεσόγειο. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κρίνεται σημαντική, καθώς πραγματοποιείται μετά την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, που εκτιμάται ότι διαθέτει τουλάχιστον 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση, ο κ. Ντεσκάλτζι αναμένεται να επαναβεβαιώσει τη δέσμευση του ιταλικού κολοσσού στην Κύπρο και θα ευχαριστήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει διετή παράταση στο ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στα τεμάχια 2,3 και 9. Η απόφαση είχε ληφθεί στις 19 Αυγούστου.

Η συζήτηση αναμένεται ότι θα περιστραφεί και στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα