Η ΚΕΑΝΙΤΑ χορηγός του προγράμματος “ Μαθαίνω για τα Δάση”

Η ΚΕΑΝΙΤΑ χορηγός του προγράμματος “ Μαθαίνω για τα Δάση”

 


Η ΚΕΑΝΙΤΑ, χορηγός για δεύτερη συνεχή χρονιά του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος LEAF – Μαθαίνω για τα Δάση, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη CYMEPA, βράβευσε και φέτος τα σχολεία που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.

Στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ, στη Λεμεσό, παρευρέθηκαν δάσκαλοι από τα σχολεία που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα καθώς και ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Αθανασίου, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, της Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Τμήματος Δασών και της Green Dot.

Το LEAF – Μαθαίνω για τα Δάση είναι ένα διεθνές πρόγραμμα, στόχος του οποίου είναι να ενθαρρύνει σχολεία να συμπεριλάβουν στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και τα δάση, εφοδιάζοντας εκπαιδευτικούς και μαθητές με τα απαραίτητα εργαλεία και κίνητρα για να εξερευνήσουν τη χλωρίδα και το οικοσύστημα του δάσους. Το πρόγραμμα στην Κύπρο ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή συνολικά 25 δημοτικών σχολείων από όλη την Κύπρο.

Η αντιπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού, Άντρη Όθωνος, ανέφερε: «Μέλημα του Υπουργείου Παιδείας είναι να ενισχύσει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτών με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων και την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών». Η κα Όθωνος ευχαρίστησε στη συνέχεια  τη διεύθυνση και το προσωπικό της ΚΕΑΝ για την οικονομική στήριξη στο πρόγραμμα LΕΑF, αλλά και για όλη την περιβαλλοντική τους δράση, και συνεχάρη τα σχολεία που βραβεύτηκαν, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η Μαρία Οδυσσέως, Βrand Manger της KEANITA, ευχαρίστησε τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και τη CYMEPA και το Τμήμα Δασών για τη βοήθεια και συμμετοχή τους στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο εργοστάσιο ΚΕΑΝ στη Λεμεσό. Εξήγγειλε δε τα 25 νέα σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα LEAF και τα κάλεσε να παραλάβουν τα βραβεία τους.

Η Εύη Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΚΕΑΝ, δήλωσε σχετικά: «H ενασχόληση της ΚΕΑΝ με το περιβάλλον αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της σχέσης αλληλεξάρτησης που έχει με την κυπριακή ύπαιθρο, τη γεωργία και τα φρούτα του τόπου μας, που αποτελούν ποιοτικές πρώτες ύλες για τα προϊόντα μας εδώ και 65 χρόνια. Μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα, ‘Η ΚΕΑΝΙΤΑ σκέφτεται πράσινα’ στηρίξαμε και το πρόγραμμα ‘LEAF – Μαθαίνω για τα Δάση’, με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών και της CYMEPA. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ταυτίζεται με την πράσινη κουλτούρα μας, αφού φέρνει τα παιδιά κοντά στο δάσος και τα ενθαρρύνει να το αγαπήσουν και να μάθουν από αυτό. Τα παιδιά και οι δάσκαλοι τους ανταποκρίθηκαν με πολύ ενθουσιασμό και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ικανοποίησης για εμάς.»

Εξάλλου, ο Μιχάλης Ιερείδης, Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, δήλωσε: «Η αποστολή του Προγράμματος ‘Μαθαίνω για τα Δάση’ είναι η διάδοση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικά με τα δάση και όλων των σχετικών αξιών μεταξύ των νέων όλου του κόσμου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξάγονται σε άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού τους οποίους ευχαριστούμε θερμά καθώς και την ΚΕΑΝ και την ΚΕΑΝΙΤΑ που στηρίζουν το πρόγραμμα. Τέλος συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά όλων των τάξεων που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα. Στόχος για τις επόμενες χρονιές να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα LEAF .

Η KEAN Soft Drinks Ltd  Ιδρύθηκε το 1949 από τον χημικό Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό την παραγωγή χυμών από κυπριακά εσπεριδοειδή και ήταν η πρώτη εταιρεία, το 1981, που παρήγαγε χυμούς σε συσκευασίες TetraPak στην Κύπρο. Σήμερα, με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 76 κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, η KEAN δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Η ΚΕΑΝ τα τελευταία χρόνια προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον Όμιλο της μέσω θυγατρικών εταιρειών. Η σειρά χυμών Prima και τα αλλαντικά Kristi καθώς και τα ελληνικά γιαούρτια ΚΡΙ-ΚΡΙ διανέμονται από την KEAN Food Link ltd. Τα παγωμένα προϊόντα ψαριού και ο καπνιστός σολομός Sarels και Mister Fish, τα προϊόντα κοτόπoυλου  SFC και τα ελληνικά παγωτά ΚΡΙ-ΚΡΙ διανέμονται από την KFL Logisitics ltd. Επίσης, η ΚΕΑΝ ανέλαβε την εμπορική αντιπροσωπεία και διανομή των γνωστών προϊόντων HEINZ, AMOY, Farley’s, HP, Lea & Perrins, Green Cola, Fox’s biscuits, iMee, λάδια ‘Το Λαμπερό’, και Natures Path στην κυπριακή αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.kean.com.cy


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα