Η Κομισιόν στέλνει 173 πρόσφυγες στην Κύπρο

Η Κομισιόν στέλνει 173 πρόσφυγες στην Κύπρο

Βάσει πρότασης της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, που παρουσίασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Κύπρος θα κληθεί να δεχθεί 69 Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα εκτός Ευρώπης (0,34% του συνόλου των 20.000 που θα δεχθούν οι χώρες μέλη της ΕΕ).

Από τους 24.000 αιτούντες άσυλο που θα επανεγκατασταθούν από την Ιταλία, η Κύπρος καλείται να δεχθεί 104 πρόσφυγες, ενώ από τους 16.000 που θα επανεγκατασταθούν από την Ελλάδα η Κύπρος θα δεχθεί 69 άτομα.

Η κατανομή της Κομισιόν έχει γίνει με ένα περίπλοκο σύστημα που λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση, την ανεργία, πόσους πρόσφυγες έχει δεχθεί ήδη η χώρα και άλλα κριτήρια.

Βάσει της πρότασης της Επιτροπής, η μετεγκατάσταση των 40.000 συνολικά αιτούντων άσυλο αφορά πρόσφυγες που έφτασαν στην ελληνική και την ιταλική επικράτεια, μετά τη 15η Απριλίου του 2015, ενώ σε ποσοστό 40% αφορά Σύριους και υπηκόους της Ερυθραίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει, επίσης, ότι η μετεγκατάσταση των προσώπων αυτών θα γίνει σε διάστημα δύο ετών, ενώ η Ιταλία και η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτούν να βελτιώσουν τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα