Η Κυπριακή Δημοκρατία «ενοικιάζει» δική της γη

Η Κυπριακή Δημοκρατία «ενοικιάζει» δική της γη


 

Ενοικιαστής και σπιτονοικοκύρης του εαυτού της είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς υπενοικιάζει τεμάχια γης όπου και στεγάζει κρατικές υπηρεσίες.

Τεμάχια τα οποία βρίσκονται σε βιομηχανικές ζώνες και ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, παραχώρησε η πρώτη σε ιδιώτες με ενοίκιο, για να τους βοηθήσει στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, το κράτος ενοικιάζει τα τεμάχια γης σε ιδιώτες με χαμηλό ενοίκιο και τα υπενοικιάζει σε πολλαπλάσια τιμή για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.

Οι περιπτώσεις υπενοικίασης έχουν περιέλθει στον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών καθώς υπεβλήθησαν αιτήματα για ανανέωση των συμβολαίων των κτηρίων, τα οποία βρίσκονται στα εν λόγω τεμάχια.

Κάποιες μάλιστα περιπτώσεις υπενοικιάσεων μετρούν 10-20 «χρόνιας ζωής».

Ο επικεφαλής του Κεντρικού Φορέα Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών κύριος Αλέκος Μιχαηλίδης, κάλεσε σε επιστολή του τους προϊστάμενους των υπηρεσιών να συμπληρώνουν λεπτομερώς τα έντυπα αιτήσεων στέγασης ή μεταστέγασης των κτιρίων καθώς έτσι θα εντοπίζονται τέτοιες περιπτώσεις.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα