Η Κύπρος στον παγκόσμιο χάρτη διακίνησης πετρελαιοειδών

Η Κύπρος στον παγκόσμιο χάρτη διακίνησης πετρελαιοειδών


Η κυπριακή VTT Vasiliko, επενδύοντας αρχικά 300 εκ. ευρώ, κατάφερε να βάλει την Κύπρο στο χάρτη των χωρών με τερματικά αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών, παρά τις νομικές ελλείψεις και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Η VTTV είναι θυγατρική της Ολλανδικής VTTΙ B.V., που διαχειρίζεται 12 τερματικά αποθήκευσης πετρελαιοειδών σε 5 ηπείρους, με συνολική χωρητικότητα 8.7 εκ. m³.

Μιλώντας στο EUROΚΕΡΔΟΣ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Παπαναστασίου, είπε πως η  VTTI επέλεξε την Κύπρο για τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα της, τονίζοντας πως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνισμό. Στην συνέντευξη που ακολουθεί σχολιάζει γιατί η Μάλτα είναι πιο ανταγωνιστική και γιατί μέχρι τώρα τα λιμενικά τέλη, ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας στη διακίνηση πετρελαιοειδών μέσω της Κύπρου.

 

Το τερματικό της VTTV στο Βασιλικό, έκλεισε ήδη ένα χρόνο λειτουργίας. Tι έκανε τη VTTI να επενδύσει στην Κύπρο;

Η VTTI ήθελε να επενδύσει σε ένα τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών στην Ανατολική Μεσόγειο που θεωρείται περιοχή με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα και διακίνηση πετρελαιοειδών, που όμως δεν διαθέτει ικανοποιητικούς χώρους αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Η Κύπρος, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Λιβύη και η Τουρκία αξιολογήθηκαν και επιλέγηκε η Κύπρος σαν χώρα που πληροί τα κριτήρια: έχει ευνοϊκή γεωγραφική θέση λόγω της διώρυγας του Σουέζ, είναι μέλος της Ε.Ε. (και άρα υιοθετεί την έννοια της τελωνειακής αποθήκευσης που ευνοεί τις δραστηριότητες των εμπορευομένων), έχει θάλασσα με βαθιά νερά κοντά στις ακτές που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα πλοία, έχει σύγχρονη οικονομία, προσφέρει πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών, και υψηλά καταρτισμένο και αγγλόφωνο εργατικό δυναμικό.

 

Το κόστος της 1ης φάσης του έργου, και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας;

Το συνολικό κόστος της 1ης φάσης ανήλθε σε 300 εκ. ευρώ, ποσό που προήλθε από ίδια κεφάλαια της μητρικής εταιρείας VTTI B.V. Ολλανδίας.

Το Τερματικό διαθέτει 28 δεξαμενές με συνολική χωρητικότητα 544,000 κ.μ., για αποθήκευση διυλισμένων πετρελαιοειδών, προβλήτα που εκτείνεται 1,5 χλμ στην ανοικτή θάλασσα με 4 σημεία πρόσδεσης δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας από 5,000 μέχρι 160,000 τόνων και φορτωτήριο βυτιοφόρων οχημάτων.

Σήμερα το Τερματικό βρίσκεται στο 100% της πληρότητας του και πολύ κοντά σε επέκταση με 13 επιπρόσθετες δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 305 χιλ.m³ για αποθήκευση μαζούτ και αργού πετρελαίου, πάνω σε γη που θα δημιουργηθεί με επιχωμάτωση σε θαλάσσιο χώρο. Η επέκταση αυτή θα είναι μια επένδυση της τάξης των 100 εκ. ευρώ περίπου και θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη για την Κύπρο.

 

Ποιες δυσκολίες κληθήκατε να αντιμετωπίσετε;

Κατά την κατασκευή του Τερματικού συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με νομικές ελλείψεις και αδυναμίες, με γραφειοκρατικές διαδικασίες, με αδικαιολόγητες αξιώσεις και νοοτροπίες. Ωστόσο, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο, συγκαταβατικές προσεγγίσεις και με συναινετικές λύσεις, ξεπεράσαμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες και σήμερα λειτουργούμε ένα υπερσύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο τερματικό τόσο από τεχνικής πλευράς όσο και από εξειδίκευσης προσωπικού.

 

Τι ακριβώς κάνει το τερματικό αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών της VTTV στο Βασιλικό;

H κύρια δραστηριότητα της VTT Vasiliko Ltd είναι η αποθήκευση και διαχείριση πετρελαιοειδών. Εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών ενοικιάζουν αποθηκευτικούς χώρους στο Τερματικό για αποθήκευση των προϊόντων τους που εμπορεύονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Η προβλήτα του Τερματικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή μεταφόρτωση πετρελαιοειδών μεταξύ πλοίων που τώρα γίνεται στην ανοικτή θάλασσα με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται. Επίσης στο τερματικό της VTTV αποθηκεύονται στρατηγικά αποθέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση για την κυπριακή αγορά, όταν θα χρειαστεί να μετακινηθούν οι δραστηριότητες των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα.

 

Ποιοι είναι οι πελάτες της VTTV;

Διεθνείς εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, οι οποίες αναζητούν αποθηκευτικούς χώρους στην Ανατολική Μεσόγειο για τα πετρελαιοειδή που διακινούν μέσω της διώρυγας του Σουέζ, καθώς επίσης και ο Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ) ο οποίος αποθηκεύει το μεγαλύτερο μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη VTTV.

 

Ποιος είναι ο κυριότερος ανταγωνιστής της Κύπρου και γιατί;

Κυριότερος ανταγωνιστής της VTTV στην περιοχή είναι το τερματικό πετρελαιοειδών της Oiltanking στη Μάλτα. Λόγω των χαμηλών λιμενικών χρεώσεων που εφαρμόζονται από τη Μάλτα, το τερματικό αυτό είναι πιο ανταγωνιστικό από τη VTTV. Κατ’ επέκταση η Μάλτα είναι πιο ανταγωνιστική από την Κύπρο γι’ αυτό διακινεί μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαιοειδών.

 

Θέλουμε επενδυτές, αλλά δεν λέμε να κατανοήσουμε πως ο ανταγωνισμός είναι διεθνής και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Συμφωνείτε;

Συμφωνώ απόλυτα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να λειτουργήσουμε με όραμα, με στόχους και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι παρατηρητές. Εδώ να αναφέρω ότι σε μια πολυεθνική εταιρεία οι ευκαιρίες για επενδύσεις σε έργα είναι πολλές και εντός της εταιρείας ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την μεγαλύτερη οικονομική απόδοση. Αν η Κύπρος θεωρείται δύσκολη χώρα για επενδύσεις απλούστατα η επένδυση θα πάει αλλού.

 

Είχατε δηλώσει πως κύριο πρόβλημα ήταν τα ψηλά λιμενικά τέλη. Άλλαξε κάτι;

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Μεταφορών και την Αρχή Λιμένων Κύπρου καταφέραμε να μειωθούν τα λιμενικά τέλη για διακομιστικό εμπόριο πετρελαιοειδών μέσω Κύπρου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ποσοτήτων πετρελαιοειδών που διακινούνται μέσω του τερματικού, αύξηση των δεξαμενόπλοιων που προσεγγίζουν την Κύπρο με θετική επίδραση στη γενικότερη οικονομία. Επίσης θα ανοίξει τον δρόμο σε περισσότερες εταιρείες ώστε να χρησιμοποιούν την Κύπρο σαν κέντρο διακίνησης των πετρελαιοειδών τους. Τα λιμενικά τέλη ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας για την επίτευξη αυτών των στόχων.

 

Είχατε αναφέρει πως το τερματικό στο Βασιλικό θα αλλάξει και το παραδοσιακό μοντέλο εισαγωγών πετρελαιοειδών από τις διάφορες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή αγορά. Που το στηρίζετε αυτό;

Πριν την κατασκευή του Τερματικού, δεν ήταν εφικτή η εισαγωγή πετρελαιοειδών στην Κύπρο σε μεγάλες ποσότητες και με μεγάλα δεξαμενόπλοια τα οποία χρεώνουν χαμηλότερο ναύλο ανά μονάδα. Έτσι οι εισαγωγές γίνονταν μόνο με μικρά πλοία τα οποία αύξαναν το κόστος μεταφοράς και κατά συνέπεια το συνολικό κόστος του πετρελαιοειδούς, το οποίο επωμίζεται ο καταναλωτής. Με τη δυνατότητα που παρέχει η προβλήτα να εξυπηρετεί μεγάλα δεξαμενόπλοια και οι μεγαλύτεροι αποθηκευτικοί χώροι που διαθέτει το Τερματικό, το κόστος μεταφοράς μειώνεται και οι εταιρείες πετρελαιοειδών μπορούν να μετακυλήσουν αυτή τη μείωση στον καταναλωτή.

Επίσης με την εναλλακτική λύση της χρήσης του τερματικού από νέες εταιρείες που θα εμπορεύονται πετρελαιοειδή στην Κυπριακή αγορά, θα αυξηθεί ο ανταγωνισμός που επίσης θα συμβάλει στην μείωση της τιμής.

 

Τέλος σχολιάστε μας το θέμα των μεταφορτώσεων που γίνονται στα ανοικτά της Κύπρου. Ποιοι κίνδυνοι ελλοχεύουν και γιατί άλλες χώρες το έχουν απαγορεύσει;

Λόγω της διώρυγας του Σουέζ, στα 12 ναυτικά μίλια ανοικτά της Κύπρου γίνονται κάθε χρόνο πέραν των 250 μεταφορτώσεων πετρελαιοειδών μεταξύ δεξαμενόπλοιων. Το 2014 γύρω στα 9.4 εκ. μετρικοί τόνοι είχαν μεταφορτωθεί με κίνδυνο τη διαρροή καυσίμων κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης και τη δημιουργία ρυπογόνων πετρελαιοκηλίδων στη θάλασσα και πιθανή τη μετακίνηση τους προς τη ξηρά.

Οι περισσότερες χώρες της Μεσογείου έχουν απαγορεύσει αυτή την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα στην ανοικτή θάλασσα και την έχουν κατευθύνει να εκτελείται σε ελεγχόμενους λιμενικούς χώρους. Η προβλήτα του Τερματικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή μεταφόρτωση πετρελαιοειδών μεταξύ δεξαμενόπλοιων μετατρέποντας την Κύπρο σε κόμβο και για αυτή τη δραστηριότητα.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα