Η Κύπρος στο επίκεντρο επιχειρηματικού φόρουμ στο Λονδίνο

Η Κύπρος στο επίκεντρο επιχειρηματικού φόρουμ στο Λονδίνο 

Διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΒ-Κύπρου και την RCB Bank

 

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου και η RCB Bank διοργάνωσαν συνάντηση επιχειρηματιών στο ξενοδοχείο The Connaught στο Λονδίνο στην παρουσία του Υπάτου Αρμοστή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ευριπίδη Ευρυβιάδη. Με τίτλο «Ο Κυπριακός Τραπεζικός και Χρηματοοικονομικός τομέας», η συνάντηση συγκέντρωσε περισσότερους από 70 διακεκριμένους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που εδρεύουν στο Λονδίνο.

Ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου, Πήτερ Δρουσιώτης καλωσόρισε τους επιχειρηματίες και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ήδη εξαίρετες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Δρουσιώτης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στην συνάντηση, σκοπός της οποίας ήταν να υπογραμμίσει το γεγονός ότι ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας της Κύπρου αλλά και η οικονομία της χώρας εν γένει έχουν επιστρέψει στην σταθεροποίηση και την ανάπτυξη.

Ο Ύπατος Αρμοστής στο Ηνωμένο Βασίλειο υπογράμμισε με την σειρά του τις μακρόχρονες, βαθιές και εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Ευρυβιάδης σημείωσε εμφαντικά ότι παρά το Brexit, η Κύπρος και το Ηνωμένο Βασίλειο απολαμβάνουν εξαιρετικά στενές διμερείς σχέσεις τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο και εξέφρασε την δέσμευση της χώρας να συνεχίσει να εργάζεται και να συνεργάζεται στενά με το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εταίροι στην Κοινοπολιτεία. Το Brexit αποτέλεσε το θέμα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ομιλίας που ετοίμασε ο Νομπελίστας καθηγητής των οικονομικών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της RCB Bank Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης και την οποία ανέγνωσε στους παρεβρισκομένους ο κύριος Πήτερ Δρουσιώτης. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα μέσω πολιτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποτέλεσε το θέμα που παρουσίασε ο κ. Σάιμον Πιτσιλλίδης, ιδιοκτήτης της εταιρείας FBRH Consultants Ltd.

Η RCB Bank χορήγησε και συνδιοργάνωσε την εκδήλωση στα πλαίσια των συνεχών της προσπαθειών για στήριξη του επιχειρείν και των επενδύσεων στην Κύπρο. Η RCB Bank αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κύπρο και στηρίζει ενεργά την ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας, την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Κυπρίων αλλά και των συμπατριωτών μας που ζουν στο εξωτερικό.

Η RCB Bank Ltd ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου 1995, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Κύπρο και συγκαταλέγεται στις σημαντικές Ευρωπαϊκές τράπεζες που εποπτεύονται κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM). Η τράπεζα διατηρεί καταστήματα σε Λευκωσία,  Λεμεσό και Λουξεμβούργο. Στην Τράπεζα έχουν απονεμηθεί αριθμός Παγκύπριων αλλά διεθνών βραβείων τόσο το 2015, όσο και το 2016.

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ηνωμένου Βασιλείου – Κύπρου αποτελεί έναν εθελοντικό, ανεξάρτητο, απολιτικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό που συστάθηκε με στόχο την προώθηση επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας και του εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου. Το Συμβούλιο αξιοποιεί το επιχειρηματικό και επαγγελματικό ταλέντο, διασυνδέσεις και την γνώση των Κυπρίων της Αγγλίας και των φίλων της Κύπρου στην εκπλήρωση των στόχων του. www.ukcec.co.uk


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα