Η Λεμεσός στρατηγική επιλογή για τη Regus

Η Λεμεσός στρατηγική επιλογή για τη Regus

 


Επιδιώκει παρουσία και στο αεροδρόμιο Λάρνακας

 

Το να απαλλαγεί μια επιχείρηση από τα βάρη μιας μόνιμης εγκατάστασης σε γραφεία, μπορεί να ακούγεται δύσκολο, είναι όμως εφικτό, αποδοτικό και λειτουργικό. Παράλληλα προσφέρει ευελιξία στην εργασία, μείωση του λειτουργικού κόστους, και ευκαιρίες δικτύωσης σε άλλες αγορές.

Η εταιρεία Regus με παρουσία σε Λευκωσία και Λεμεσό προσφέρει αυτή τη δυνατότητα ενοικίασης πλήρως εξοπλισμένων χώρων με άρτιες υπηρεσίες χωρίς το λειτουργικό κόστος της σταθερής εγκατάστασης. Ποια όμως είναι η εταιρεία Regus και ποια τα επεκτατικά της σχέδια για την κυπριακή αγορά; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά στη συνέντευξη που ακολουθεί, η Γενική Διευθύντρια Βαλκανίων της Regus, Κατερίνα Μάνου.

Ποια είναι η Regus και τι ακριβώς προσφέρει;

Η Regus είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων και λύσεων εργασίας. Με ένα δίκτυο 2,800 τοποθεσιών σε 106 χώρες και 977 πόλεις, παρέχουμε υπηρεσίες σε 2,3 εκ. επιχειρήσεις και επιχειρηματίες. Οι πελάτες μας περιλαμβάνουν μικρές νεοσύστατες επιχειρήσεις, startups, επιχειρηματίες και μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο. Προσφέρουμε μια σειρά από λύσεις όπως τα Regus, Regus Express, Spaces & Kora έτσι ώστε οι πελάτες μας μπορούν να συνδυάσουν τις ανάγκες τις επιχείρησης τους με την ανάγκη τους για ευελιξία στην τιμολόγηση των χώρων εργασίας τους. Εδώ και 25 χρόνια ανανεώνουμε και εξελίσσουμε το τι σημαίνει παροχή χώρων εργασίας. Για εμάς, χώρος εργασίας δεν είναι μόνο τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδό όσο και σε τοπικό.

Από πότε δραστηριοποιείται στην Kύπρο; Και τα επεκτατικά σχέδια;

Στην Κύπρο λειτουργεί από το 2001 μέσω του συστήματος franchise ενώ από το Νοέμβριο του 2012 λειτουργεί με δικά της γραφεία στη Λευκωσία στον Πύργο Ιακωβίδη και πλέον στη Λεμεσό στο Victory House, στη Λεωφόρο Μακαρίου 205. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουμε στη Λάρνακα ενώ υπάρχουν σχέδια να αναπτύξουμε περισσότερα σημεία εξυπηρέτησης στα επόμενα χρόνια. Επίσης φιλοδοξούμε να συνεργαστούμε και με το αεροδρόμιο με τον τρόπο που έχουμε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπως το Heathrow, Gatwick, Schiphol και αρκετά στην Αμερική και στον Καναδά. Στόχος μας είναι να βρεθούμε εκεί που μας χρειάζονται οι πελάτες μας.

Εγκαινιάστηκαν και τα νέα γραφεία της εταιρείας στη Λεμεσό. Θεωρείται τη Λεμεσό στρατηγική επιλογή;

Σαφώς. Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε μια τροχιά ανόδου και πολλές διεθνείς εταιρείες επιλέγουν τις υπηρεσίες μας για να εισέλθουν στην αγορά χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν μεγάλα κεφάλαια για την εγκατάσταση τους. Η Λεμεσός είναι μια πόλη που πιστεύουμε πως θα έχει μεγάλη ανάπτυξη. Στόχος της Regus είναι οι πελάτες της να μπορούν να εργαστούν και να είναι αποδοτικοί ακόμη και αν βρίσκονται εν κινήσει ή ανάμεσα σε ραντεβού. Το σημείο του επιχειρηματικού μας κέντρου στην Λεμεσό είναι φτιαγμένο στα πρότυπα πάντα της διεθνούς αναπτυξιακής στρατηγικής της εταιρείας και παρέχει τη μέγιστη υποστήριξη που χρειάζονται οι επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Πόσο συμφέρουσα είναι η τιμή και τι πλεονεκτήματα προσφέρει ώστε κάποιος να μισθώσει γραφείο στη Regus;

Σύμφωνα με έρευνες, τα έξοδα μιας επιχείρησης για την ενοικίαση και την συντήρηση των χώρων εργασίας κυμαίνονται μεταξύ του 5-10% του συνολικού της τζίρου. Στο βαθύτατα ανταγωνιστικό περιβάλλον που καλούνται να επιχειρήσουν οι εταιρείες σήμερα, αυτό το ποσοστό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσει να μειωθεί. Για αυτό και παρατηρούμε εταιρείες όλων των μεγεθών να στρέφονται όλο και περισσότερο και να εξετάζουν διαρκώς ποια από αυτά τα έξοδα και διαδικασίες μπορούν να ανατεθούν σε τρίτους. Σε μια πρόσφατη παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τρίτους, οι επιχειρήσεις δήλωσαν ξεκάθαρα (81%) πως σκοπεύουν να μειώσουν τα έξοδα εγκατάστασης τους. H Regus με τα ευέλικτα συμβόλαια που παρέχει, δίνει την δυνατότητα αύξησης ή μείωσης του χώρου εργασίας. Έτσι μειώνονται σημαντικά οι δαπάνες που συνδέονται με τη χρηματοδοτική μίσθωση, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση γραμματείας. Με λίγα λόγια, το κόστος μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Επιπλέον, δίνει την δυνατότητα σε εταιρείες να αξιοποιήσουν το δίκτυο της και να εκμεταλλευτούν άμεσα νέες ευκαιρίες στην αγορά, παρέχοντας άμεση και ευέλικτη υποδομή γραφείου, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται στη δημιουργία γραφείων στις αναδυόμενες αγορές.

Πως βλέπεται την ενοικίαση γραφείων στο μέλλον; Είναι μια αγορά που την βλέπεται να μεγαλώνει;

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως εργάζονται μακριά από το γραφείο τους και εν κινήσει (mobile workers). Το να μπορούν να είναι ευέλικτοι όπως απαιτεί η σύγχρονη οικονομία και ταυτόχρονα να είναι αποδοτικοί και αποτελεσματικοί, είναι κάτι δύσκολο. Η εταιρεία μας υπάρχει για να βοηθήσει τους πελάτες της να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να μπορούν να δουλεύουν αποτελεσματικά από όπου και αν βρίσκονται. Για εμάς, ευέλικτη εργασία σημαίνει προσβασιμότητα και αξιοπιστία. Για αυτό και δημιουργούμε συνεχώς νέους χώρους εργασίας σε αστικά κέντρα, προάστια, εμπορικά κέντρα και σημεία λιανικής πώλησης, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πρατήρια καυσίμων σε αυτοκινητόδρομους, ακόμα και κοινοτικά κέντρα. Συνεπώς το στοίχημα και για την αγορά ενοικίασης γραφείων είναι το ποιος θα μπορέσει να παρέχει καινοτόμες λύσεις και προϊόντα στις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων για ευελιξία και δικτύωση.

Τέλος πείτε μας μερικά μεγάλα ονόματα πελατών σας που έδειξαν εμπιστοσύνη στην Regus;

To δίκτυο μας σε 2.800 τοποθεσίες σε ολόκληρο τον κόσμο μας καθιστά τον νούμερο ένα προορισμό για όσες εταιρείες θέλουν να εισέλθουν στην αγορά ή απλά χρειάζονται ένα εικονικό γραφείο. Παράλληλα πολλές εταιρείες- ειδικά νέας τεχνολογίας- χρειάζονται ευέλικτα συμβόλαια που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους. Οι εταιρείες που μας εμπιστεύονται είναι εταιρείες κολοσσοί όπως η Google, LinkedIn, Toshiba, Accenture μέχρι ελεύθερους επαγγελματίες νεοσύστατες επιχειρήσεις και startups. Το δίκτυο μας εξυπηρετεί 2.3 εκατομμύρια στελέχη και επιχειρηματίες.

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου, Πηγή: Έντυπο Περιοδικό EUROKΕΡΔΟΣ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα