Η Μicrosoft Κύπρου μέγας χορηγός του πρώτου Startup Weekend Cyprus

Η Μicrosoft Κύπρου μέγας χορηγός του πρώτου Startup Weekend Cyprus

Με στόχο να δώσει τους πόρους, τις τεχνολογίες και τα εφόδια για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων η Microsoft Κύπρου διοργανώνει, μια ανάσα πριν το Startup Weekend Cyprus του οποίου είναι μέγας χορηγός, εξειδικευμένο σεμινάριο στις νέες τεχνολογίες την Παρασκευή 29/11 ώρα: 17:00 – 21:00 στην αίθουσα: B113 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για αυστηρά 25 άτομα.

Στο σεμινάριο στελέχη της εταιρίας σε συνεργασία με έμπειρους ακαδημαϊκούς θα εκπαιδεύσουν το κοινό στα πιο κάτω πεδία:

  • Windows 8 UX Design
  • Windows 8 Development Tools
  • Building a Windows 8 Application
  • Windows 8 and Windows Phone code sharing techniques

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία. Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή στο 99126680.

Η Microsoft Κύπρου αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για καινοτομία και επιχειρηματικότητα είναι ο μέγας χορηγός του πρώτου Startup Weekend Cyprus που πραγματοποιείται στις 6-8 Δεκεμβρίου στο Research and Technology Building του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα «54 hours to launch».

Η στήριξη της Microsoft στον θεσμό του Startup Weekend Cyprus εμπίπτει στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας YouthSpark. Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στόχο έχει να προφέρει τεχνολογική πρόσβαση και κατάρτιση στους νέους του πλανήτη μειώνοντας το τεράστιο χάσμα ευκαιριών που διαχωρίζει εκείνους που έχουν πρόσβαση στις τεχνολογικές εξελίξεις από εκείνους που δεν έχουν.

Κάτω από την ομπρέλα του YouthSpark βρίσκεται ένα αντίστοιχο πρόγραμμα, το Bizpark που δίνει πρόσβαση στις startups να αξιοποιήσουν την τεχνολογική μας υποδομή. Η δράση του προγράμματος το έτος που πέρασε, έδωσε σε  103 εκατομμύρια νέους πρόσβαση στην επιστήμη των υπολογιστών, ανέπτυξε δεξιότητες ψηφιακής μόρφωσης και ο στόχος είναι να παρέχει ευκαιρίες για 300 εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η Microsoft Κύπρου ως μέγας χορηγός του Startup Weekend Cyprus προτρέπει τους νέους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρέχει η τεχνολογία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες στον ψηφιακό κόσμο.

Το Startup Weekend Cyprus, μέρος του παγκόσμιου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την εκπαίδευση της κοινότητας για τη μελλοντική παραγωγή βιώσιμων επιχειρήσεων. Πρόκειται για ένα πραγματικό μαραθώνιο δημιουργικής επιχειρηματικότητας όπου οι συμμετέχοντες που δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 100 σχηματίζουν ομάδες και καλούνται μέσα σε μόνο 54 ώρες να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, υπό την καθοδήγηση περισσότερων από 25 μεντόρων από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και επενδυτικό κλάδο από το εγχώριο και διεθνές σκηνικό. Οι συμμετέχοντες  έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ιδέες τους, να πάρουν συμβουλές καθοριστικής σημασίας, να δικτυωθούν με τα  κατάλληλα άτομα και να κερδίσουν βραβεία που μεταφράζονται σε διεθνείς επιχειρηματικές ευκαιρίες. Το Startup Weekend Cyprus πραγματοποιείται με βασικό υποστηρικτή τη Microsoft και με υποστηρικτές την ΜΤΝ, PwC και Ελληνική Τράπεζα. Συνεργάτης στην προσπάθεια είναι επίσης το Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Open Coffee Cyprus.

Το Startup Weekend Cyprus στις 6-8 Δεκεμβρίου μπορεί να φιλοξενήσει αυστηρά 100-120 άτομα που θέλουν να βγουν στην αγορά. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να κάνουν εγγραφή στο http://startupweekendcyprus.eventbrite.com/.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα