Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχο της Europa Donna

Η ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ αποτελεί το μεγαλύτερο σύμμαχο της Europa DonnaΗ αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι ένας καθημερινός αγώνας· ένας αγώνας στον οποίο καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε.

Κάθε χρόνο περισσότερες από 500 γυναίκες στην Κύπρο υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου του μαστού. Η επέμβαση αυτή μπορεί να επιφέρει ραγδαίες και οδυνηρές αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας αφού σημαντικός αριθμός των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού υποβάλλονται σε μαστεκτομή ενώ άλλες χάνουν μέρος από το στήθος τους. Οι αλλαγές αυτές συνήθως φέρνουν τις γυναίκες αντιμέτωπες με πολλές δυσκολίες, συναισθηματικές, ψυχολογικές αλλά και οικονομικές.

Η Europa Donna Κύπρου για να στηρίξει τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, δημιούργησε το πρόγραμμα “επιστήθιες φίλες” και η ΟΠΑΠ Κύπρου ως ο μεγαλύτερος σύμμαχός της συμβάλλει στην προσπάθειά της αυτή. Με πολλή ευαισθησία χορηγεί το πρόγραμμα “επιστήθιες φίλες” που έχει ως στόχο να ενισχύσει την ποιότητα ζωής των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση και να τους προσφέρει δωρεάν, εκτός από τη  στήριξη και τη βοήθεια εξειδικευμένης Νοσηλεύτριας, ειδικούς στηθόδεσμους και περούκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 το πρόγραμμα “Επιστήθιες Φίλες” βοήθησε 150 γυναίκες με τη  νεότερη σε ηλικία 32 ετών και τη μεγαλύτερη 85 ετών.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου, εκτός από το πρόγραμμα “επιστήθιες φίλες” στηρίζει ενεργά προγράμματα για την ψυχολογική στήριξη των πασχόντων καθώς για την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινό σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Μιχάλης Χειμώνας σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο τομέας της Υγείας και ιδιαίτερα η στήριξη των καρκινοπαθών αποτελεί για την ΟΠΑΠ προτεραιότητα ενώ θα συνεχίσει με την ίδια δύναμη ψυχής να στηρίζει τη Europa Donna.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα