Η χαμηλή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στις εργασίες των G20

Η χαμηλή παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στις εργασίες των G20


 

Ο προστατευτισμός που χαρακτηρίζει σήμερα την παγκόσμια οικονομία, θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί με ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ελεύθερου εμπορίου, δηλώνει ο Χουάνγκ Σιαογκουάνγκ, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ANZ Bank στην Κίνα.

Ο ίδιος τονίζει ότι η επικείμενη διάσκεψη των G20 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Χανγκτσόου της ανατολικής Κίνας το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της, στην αντιμετώπιση της χαμηλής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

“Κατά τη γνώμη μου, η συνεργασία στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων, θα πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην ατζέντα των εργασιών,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χουάνγκ στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, στα κεντρικά γραφεία της ANZ στη Μελβούρνη.

Παράλληλα, ο τραπεζίτης σχολίασε θετικά τη διεθνή εμπορική πρωτοβουλία που προωθεί η Κίνα (China`s Belt and Road Initiative), στο πρότυπο ενός μοντέρνου “δρόμου του μεταξιού,” προκειμένου να δοθούν ευκαιρίες για την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα