Η Ascendis Health εξαγόρασε την κυπριακή Remedica για €335 εκ.

Η Ascendis Health εξαγόρασε την κυπριακή Remedica για €335 εκ.

Στην υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της από την διεθνή εταιρεία Ascendis Health εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότιο Αφρική, προχώρησε η διοίκηση της Κυπριακής φαρμακευτικής βιομηχανίας Remedica.

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Remedica θα ενσωματωθεί στο τμήμα (division) Ascendis Pharma-Med και θα γίνει αναπόσπαστο μέρος ενός ισχυρότερου, διεθνή παίκτη στο τομέα της υγείας. Με το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, τις αγορές και τους πελάτες, το ισχυρό χαρτοφυλάκιο που βρίσκεται στα σκαριά με νέα προϊόντα και των συνεργιών με την Ascendis στη Νότια Αφρική και την Ισπανία, η Remedica θα είναι σε θέση να έχει μια ισχυρότερη ανάπτυξη στο μέλλον.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται πως σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον για την παγκόσμια βιομηχανία γενόσημων φαρμάκων, η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό για να εξασφαλιστεί το μέλλον της Remedica ως παρασκευαστής υψηλής ποιότητας φαρμάκων και θα παρέχει χρηματοδότηση για να ξεκινήσει μια νέα περίοδος περεταίρω ανάπτυξης. Επιπλέον, η Remedica θα διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξη της Ascendis στον τομέα των φαρμάκων.

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Remedica, Χαράλαμπος Παττίχης, ο οποίος παραμένει στο πηδάλιο της εταιρείας πλαισιωμένος από τα υφιστάμενα διοικητικά στελέχη και με πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο, δήλωσε: «Στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμένει η βιώσιμη ανάπτυξη της Remedica, για αυτό είμαι βέβαιος ότι κάτω από την νέα ομπρέλα, όχι μόνο θα συνεχίσουμε την καλή πορεία της εταιρείας μας, αλλά θα καταφέρουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα».