Η Avianca Brazil εντάσσεται στην Star Alliance

Η Avianca Brazil εντάσσεται στην Star Alliance

 


Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Guarulhos, οι αεροπορικές εταιρείες μέλη της Star Alliance καλωσόρισαν την Avianca Brasil, το νέο μέλος της συμμαχίας.

«Η ένταξη της Avianca Brasil στο δίκτυό μας αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση των επιλογών των επιβατών μας στη Λατινική Αμερική. Η Βραζιλία αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά στον τομέα των αερομεταφορών σε ολόκληρη την ήπειρο και νιώθουμε ικανοποίηση που στο εξής μπορούμε να προσφέρουμε και πάλι εγχώριες συνδέσεις στη Βραζιλία», δήλωσε ο κ. Mark Schwab, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance.

«Εγκαινιάζουμε τη μελλοντική πορεία της αεροπορικής μας εταιρείας και ολοκληρώνουμε μια διετή διαδικασία κατά την οποία εγκαταστήσαμε μια νέα πλατφόρμα πληροφορικής, αναθεωρήσαμε και επικαιροποιήσαμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες και αναπτύξαμε ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενούς μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι μπορούν να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους επιβάτες μας. Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος της πιο πεπειραμένης αεροπορικής συμμαχίας και χαιρόμαστε που τοποθετούμε και πάλι τη Βραζιλία στον χάρτη της Star Alliance», είπε ο κ. Jose Efromovich, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Avianca Brasil.

Η Avianca Brasil αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στη Βραζιλία. Από το 2010 έως το 2014 το μερίδιό της στην αγορά αυξήθηκε από 2,6% στο 8,4%. Μέχρι τον Μάιο του 2015 η αεροπορική εταιρεία ακολούθησε αυτή την τάση και το συνολικό της μερίδιο στην αγορά έφτασε το 9%.

Περαιτέρω ανάπτυξη προβλέπεται καθώς η Avianca Brasil και οι λοιποί αερομεταφορείς της Star Alliance με δρομολόγια στη Βραζιλία θα συνδέουν πλέον περισσότερους επιβάτες μέσω των κύριων κόμβων της χώρας στο São Paulo – Guarulhos, το Rio de Janeiro – Galeão και τη Brasilia.

Συνολικά 13 αεροπορικές εταιρείες μέλη της συμμαχίας (Air Canada, Air China, Avianca, Avianca Brasil, Copa Airlines, Ethiopian Airlines, Lufthansa, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP, Turkish Airlines και United) εκτελούν πτήσεις στη Βραζιλία, γεγονός που ενδυναμώνει τη θέση της Star Alliance ως τη συμμαχία με τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σε αυτή την αγορά. Η Avianca Brasil προσθέτει 15 νέους προορισμούς στη Βραζιλία, πέρα από τους 12 που εξυπηρετούνταν ήδη από τους αερομεταφορείς μέλη της Star Alliance, και πλέον ο αριθμός τους ανέρχεται σε 27.

Επιπρόσθετα στο εσωτερικό δίκτυο της Avianca Brasil, οι πελάτες μπορούν να πετούν από 12 αεροδρόμια στη Βραζιλία σε προορισμούς εξωτερικού, με 88 εβδομαδιαίες πτήσεις, στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Οι επιβάτες, μέσω των συνδέσεων των κόμβων της Star Alliance σε αυτές τις περιοχές, έχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο που παρέχουν οι 28 αεροπορικές εταιρείες μέλη της συμμαχίας οι οποίες προσφέρουν περισσότερες από 18.500 πτήσεις καθημερινά σε 1.330 αεροδρόμια σε 192 χώρες.

Περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών (FFP) Amigo της Avianca Brasil, μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν όλα τα προνόμια των προγραμμάτων FFP της Star Alliance. Για παράδειγμα, όχι μόνο μπορούν να κερδίσουν και να εξαργυρώσουν μίλια σε όλες τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών μελών της συμμαχίας, αλλά και όσοι ανήκουν στις κατηγορίες Amigo Gold και Diamond έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 1.000 lounges σε όλη την υφήλιο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς επιπρόσθετης αποσκευής, την προτεραιότητα στην παραλαβή των αποσκευών, τα ξεχωριστά σημεία check-in και την προτεραιότητα στην επιβίβαση.

Αντιστοίχως, τα μέλη των λοιπών προγραμμάτων  FFP  της Star Alliance θα απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια όταν ταξιδεύουν με την Avianca Brasil.

Οι πτήσεις της εταιρείας, οι οποίες φέρουν τον προσδιοριστικό κωδικό αερομεταφορέα «O6» της IATA, θα αποτελούν πλέον μέρος των διαφόρων κατηγοριών ναύλων της Star Alliance. Η πιο δημοφιλής κατηγορία ναύλων είναι το Round the World που επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδέψουν σε όλη την υφήλιο χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε συνδυασμό των 28 αεροπορικών εταιρειών μελών της συμμαχίας. Επιπλέον η Avianca Brasil θα συμμετέχει και στους εταιρικούς ναύλους προϊόντων όπως το Star Alliance Corporate Plus.

Με στόχο να υποστηρίξει την ένταξη της Avianca Brasil, η Star Alliance ξεκίνησε ειδική καμπάνια προώθησης, με βασικό σλόγκαν «THE WAY BRAZIL CONNECTS WITH THE WORLD». Χρησιμοποιείται επίσης  η σημαία της Βραζιλίας η οποία για τους σκοπούς της καμπάνιας αποτελείται από τρισδιάστατα εμβληματικά κτήρια από όλο τον  κόσμο, αποτυπώνοντας έτσι τα προνόμια που αποκτούν οι Βραζιλιάνοι τακτικοί επιβάτες διεθνών πτήσεων με την ένταξη της Avianca Brasil στη συμμαχία, δηλαδή την δυνατότητά τους να ταξιδεύουν σε περισσότερους προορισμούς απ’ ό,τι με οποιαδήποτε άλλη συμμαχία.

Η Avianca Brasil είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της Βραζιλίας, με δρομολόγια σε 23 προορισμούς εσωτερικού και έναν προορισμό εξωτερικού, και με περισσότερες από 200 πτήσεις ημερησίως. Η αεροπορική εταιρεία είναι γνωστή για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και άνεσης σε ανταγωνιστικές τιμές. Κάτι το οποίο αναγνωρίζεται και ως εκ τούτου έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ αυτών το ανώτατο βραβείο για τον διαθέσιμο χώρο των επιβατών σε όλο της τον στόλο, από την ANAC την τοπική αρχή πολιτικής αεροπορίας.

Πλέον, καθώς είναι μέλος της Star Alliance, περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια τακτικοί επιβάτες μέλη του προγράμματός της Amigo (2,7 εκατομμύρια) μπορούν να απολαύσουν το εύρος προνομίων που προσφέρονται από τη συμμαχία, και συγκεκριμένα να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους σε ολόκληρη την συμμαχία.

Η Avianca (AV) και η Avianca Brasil (O6) λειτουργούν με το ίδιο εμπορικό σήμα.

Το δίκτυο της Star Alliance ιδρύθηκε το 1997 ως η πρώτη πραγματικά παγκόσμια συμμαχία αεροπορικών εταιρειών με στόχο να προσφέρει παγκόσμια πρόσβαση, αναγνώριση και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους διεθνείς ταξιδιώτες. Η αποδοχή που της επιφύλαξε η αγορά εκφράστηκε με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου «Air Transport World Market Leadership Award» και του βραβείου της Καλύτερης Συμμαχίας Αεροπορικών Εταιρειών τόσο από το Περιοδικό Business Traveller Magazine όσο και από την Skytrax. Μέλη της συμμαχίας είναι οι ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI και United. Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance προσφέρει προς το παρόν περισσότερες από 18.500 πτήσεις ημερησίως, προς 1.330 αεροδρόμια σε 192 χώρες.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα