Η Blue Air πλήρες μέλος της ΙΑΤΑ

Η Blue Air πλήρες μέλος της ΙΑΤΑ

Η Blue Air από τις 19 Ιανουαρίου 2016, έγινε πλήρες μέλος της ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών).

Αυτό το ορόσημο επιτεύχθηκε μετά την πρόσφατη πιστοποίηση IOSA (ΙΑΤΑ Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της Ασφάλειας), που με περίπλοκους ελέγχους αξιολόγησε περισσότερα από 900 πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια των πτήσεων στα παρακάτω τμήματα: πτητικής λειτουργίας, επιχειρησιακό έλεγχο και την αναχώρηση της πτήσης, τη μηχανική συντήρηση των αεροσκαφών, λειτουργίες καμπίνας, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης, μεταφορές εμπορευμάτων και της διαχείρισης της ασφάλειας.

Η ΙΑΤΑ είναι ένας διεθνής  οργανισμός  αεροπορίας με το μεγαλύτερο κύρος  στον κόσμο, με τη συμμετοχή πάνω από 260 διεθνών αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως και με παρουσία σε περισσότερες από 119 χώρες.  Κυριότερες προτεραιότητες του περιλαμβάνουν τη μείωση του κόστους για τη βιομηχανία, την ανάπτυξη νέων τεχνικών προτύπων, για τη διευκόλυνση της καινοτομίας στον τομέα της διανομής, τη βελτίωση της παγκόσμιας ασφάλειας, την αλλαγή της βιομηχανίας, της κατάρτισης και της επιχειρησιακής τυποποίησης.

Ο Gheorghe Racaru, Γενικός Διευθυντής της Blue Air δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στην ΙΑΤΑ είναι ένα σημαντικό και ιστορικό βήμα για την εταιρεία, ανοίγοντας νέες πόρτες για συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες, μέλη του οργανισμού, με στόχο να παρέχουμε στους επιβάτες μας ένα ευρύτερο δίκτυο διαδρομών και όπως πάντα, στις καλύτερες τιμές «.

Η Blue Air λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια, προσφέροντας πτήσεις σε πάνω από 65 διαδρομές στο Βέλγιο, Κύπρος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία διαθέτει 5 επιχειρησιακές βάσεις, στο Βουκουρέστι, Μπακάου, Ιάσιο, Λάρνακα και το Τορίνο.

Η Blue Air λειτουργεί στόλο αεροσκαφών Boeing 737, με τοποθέτηση τελευταίας τεχνολογίας καθισμάτων Recaro που επιτρέπει στους επιβάτες μια καλύτερη και πιο άνετη εμπειρία κατά τη διάρκεια της πτήσης τους.