Η Etihad Airways ανακοινώνει παραγγελία 117 αεροσκαφών Airbus

Η Etihad Airways ανακοινώνει παραγγελία 117 αεροσκαφών Airbus

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε παραγγελία 87 αεροσκαφών Airbus και δικαιώματα για την αγορά επιπλέον 30 με στόχο την υποστήριξη της παγκόσμιας επέκτασης των επιχειρήσεών της. Η παραγγελία αφορά επένδυση ύψους 26,9 δισ. δολ. που συμπεριλαμβάνει τιμές καταλόγου και σχετικών κινητήρων.

Η εταιρική παραγγελία αποκαλύφθηκε στο Dubai Air Show και περιλαμβάνει 50 Airbus A350 XWB και 36 οικογενειακά αεροσκάφη Airbus A320neo, μαζί με ένα εμπορευματικό Airbus A330-200F.

Ο James Hogan, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Τον ίδιο μήνα πριν από δέκα χρόνια, γιορτάσαμε την εναρκτήρια πτήση από το Άμπου Ντάμπι χρησιμοποιώντας ένα Airbus A330. Μια δεκαετία μετά, έχουμε αναπτυχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες με ηγετική θέση και το Airbus είναι ιδιαιτέρως σημαντικό στην ταχεία ανάπτυξη των λειτουργιών που ποτέ δεν ήταν πιο ισχυρή. Στο στόλο μας σήμερα διαθέτουμε περισσότερα από 60 αεροσκάφη τύπου Airbus, και αυτή η τελευταία παραγγελία σηματοδοτεί τη συνεχή δυναμικότητα της συνεργασίας μας».

 

Ο κ. Hogan πρόσθεσε επίσης: «Ως μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που πρόκειται να υποδεχτεί το πολύ-αναμενόμενο Airbus A350-1000, προσδοκούμε ότι θα επωφεληθούμε από τις λειτουργικές αποδόσεις και από την εξοικονόμηση κόστους. Τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν για έναρξη πτήσεων σε νέους προορισμούς, θα ωφελήσουν εγκατεστημένες αγορές και προοδευτικά, θα αντικαταστήσουν τα λιγότερα αποδοτικά αεροσκάφη. Επίσης, παρέχουν στην Etihad Airways τη μοναδική ευκαιρία να διευθύνει νέες παραγγελίες αεροσκαφών σε άλλα μέλη της συμμαχίας και σε αεροπορικές εταιρείες σε βασικές αγορές ανά τον κόσμο στις οποίες η εταιρεία κατέχει μερίσματα. Γεγονός που θα ενδυναμώσει την πληρότητα για να υπάρχει ανάθεση όπου και όποτε υπάρχει ανάγκη, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά των αεροσκαφών καθώς και την κατανομή σημαντικού κόστους συνεργειών».

Καταλήγοντας ο κ. Hogan σημείωσε: «Τα ωφελούμενα έσοδα όλων των μελών της συμμαχίας μας ήταν πάντα ξεκάθαρα. Αυτό που είναι λιγότερο φανερό είναι η ευκαιρία για επιχειρηματικές συνέργειες που μπορούν να βελτιώσουν τα λειτουργικά έξοδα όλων των μελών. Η ελαστικότητα αυτής της αγοραπωλησίας και οι οικονομίες κλίμακας που προσφέρει σημαίνει ότι όλοι οι στρατηγικοί σύμμαχοι θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από αυτήν».

Η παραγγελία των Airbus A350 XWB περιλαμβάνει 40 αεροσκάφη A350-900 και 10 A350-1000 τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Rolls-Royce Trent XWB. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2020.

Ακόμα, η Etihad Airways έχει παραγγείλει 26 αεροσκάφη A321neo και 10 A320neo που προγραμματίζονται να παραδοθούν από το 2018, ενώ το A330-200F το 2017. Το A321neos θα τροφοδοτείται με κινητήρες CFM LEAP-1A.

Ο Fabrice Brégier, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Airbus, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η Etihad Airways έχει διατηρήσει με συνέπεια την εμπιστοσύνη της στην εταιρεία Airbus επιλέγοντας το οικογενειακό Α320neo οικογενειακό αεροσκάφος που καθορίζει την καινοτομία και προσφέρει  βιώσιμη ανάπτυξη, επεκτείνοντας παράλληλα τον A330-200F στόλο της. Η Airbus είναι περήφανη που μαζί με το A350 XWB, το πιο προηγμένο τεχνολογικά και αποτελεσματικό αεροσκάφος στον κόσμο, τα προϊόντα μας παρέχουν συνεισφέρουν σημαντικά στη συνεχή επιτυχία της Etihad Airways».

Η Etihad Airways διαθέτει 86 υπό λειτουργία αεροσκάφη με περισσότερα από 80 αεροσκάφη σε παραγγελία. Η προηγούμενη μεγάλη αγοραπωλησία είχε πραγματοποιηθεί στο Farnborough Air Show το 2008, όπου η Etihad Airways είχε ανακοινώσει παραγγελίες για 100 αεροσκάφη, συμπεριλαμβάνοντας 55 αεροσκάφη Airbus, μια μακροχρόνια παραγγελία η οποία ήταν τότε η μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπορίας.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα