Η Etihad Airways γιόρτασε τα 7 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο

Η Etihad Airways γιόρτασε τα 7 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο

Τα 7 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της στην Κύπρο γιόρτασε η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Η Etihad Airways ξεκίνησε τις πτήσεις της από και προς τη Λάρνακα τον Ιούνιο του 2009, πραγματοποιόντας τρεις πτήσεις την εβδομάδα. Για να γιορτάσει την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στο πτητικό της πρόγραμμα, η εταιρεία διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας, με καλεσμένους το προσωπικό της εταιρείας, συνεργάτες αλλά και πελάτες που βρέθηκαν εκεί λίγο πριν την αναχώρησή τους για το Άμπου Ντάμπι.

Ο Abdelrahman Al Suwaidi, Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways στην Κύπρο, δήλωσε: «Στα επτά χρόνια δυναμικής παρουσίας μας στην Κύπρο, έχουμε πετύχει σημαντικούς στόχους και έχουμε αναπτύξει καίριες συνεργασίες με τον εγχώριο ταξιδιωτικό κλάδο. Όλα αυτά τα χρόνια η Etihad Airways έχει αποδείξει τη δέσμευσή της για διαρκή στήριξη και επέκταση των εργασιών της στην Κύπρο, συνδέοντας τη Λάρνακα με το Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των ΗΑΕ, τόσο για επιχειρηματικά ταξίδια, όσο και για αναψυχή. Από το Άμπου Ντάμπι οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να πετάξουν προς 116 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, τη Νότιο Αμερική, την Αφρική, την Ασία και τη Αυστραλασία».

Οι πτήσεις της Etihad Airways από τη Λάρνακα προς Άμπου Ντάμπι πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 13:15 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:15 τοπική ώρα. Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 136 επιβατών, με 16 Διακεκριμένες (Business class) και 120 Οικονομικές θέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Η Etihad Airways πραγματοποιεί πτήσεις σε 116 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad Airways αποτελείτε από 122 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 204 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 71 Boeing 787s, 25 Boeing 777Xs, 62 Airbus A350s και 10 Airbus A380s.  Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways και Virgin Australia. Επίσης η Etihad Airways, έχει λανσάρει μια νέα αερογραμμή την Etihad Regional, μετά την εξαγορά ποσοστού 33,3% στον ελβετικό αερομεταφορέα Darwin Airline.