Η Toyota ξεπέρασε τα 200.000 υβριδικά Yaris

Η Toyota ξεπέρασε τα 200.000 υβριδικά Yaris

 


Το 200.000 υβριδικό Toyota Yaris κατασκευάστηκε στη Βαλενσιέν της Γαλλιάς στις 5 Οκτωβρίου. Ένα υβριδικό Toyota Yaris λευκού χρώματος θα παραδοθεί σε ένα γάλλο πελάτη.

Η μονάδα παραγωγής της Βαλενσιέν παράγει πάνω από 300 υβριδικά Yaris την ημέρα. Η παραγωγή για τα υβριδικά Yaris, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% της συνολικής παραγωγής σε σχέση με το αρχικό 25% τον Απρίλιο 2012 που από τότε το εργοστάσιο της Toyota είχε άρχισε την παραγωγή του υβριδικού Yaris στη βόρεια Γαλλία. Οι αυξημένες πωλήσεις, απαιτούν αυξημένη παραγωγή, και μαρτυρούν την επιτυχία της υβριδικής τεχνολογίας Toyota, αλλά και του δημοφιλούς μοντέλου της Toyota, το Yaris.

Το Yaris είναι μακράν το πιο επιτυχημένο μοντέλο πωλήσεων της Toyota σε όλη την Ευρώπη. Το 2014 η Toyota Motor Ευρώπης πούλησε 181,105 Yaris, που σημαίνει ότι ένα στα πέντε Toyota που πωλούνται στην Ευρώπη είναι Yaris. Μεταξύ αυτών, το ένα τρίτο των οχημάτων είναι υβριδικά (58,530).

Η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τη μεγαλύτερη αγορά ως προορισμός, απορροφώντας το 20% παραγωγής του υβριδικού Yaris, και ακολουθούν χώρες όπως η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες απορροφούν το 16% της υβριδικής παραγωγής.

Ένα υβριδικό Yaris είναι εξοπλισμένο με κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Παρόμοια και με όλα τα άλλα πλήρως υβριδικά μοντέλα της Toyota, η μπαταρία επαναφορτίζεται κατά το φρενάρισμα και την επιτάχυνση (χωρίς να χρειάζεται να το συνδέσετε σε κάποια ηλεκτρική πρίζα).

Το υβριδικό Toyota Yaris καταναλώνει μόλις 3,3 l/100 χμ* και εκπέμπει μόνο 75g/χμ CO2 *, τοποθετώντας το ως το υβριδικό αυτοκίνητο με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 (μη plug in) της αγοράς, σύμφωνα με τις δοκιμές ADEME **.

Το υβριδικό Yaris έχει χαρακτηριστεί ως «Origine France Garantie» από τον Αύγουστο του 2012 και κατασκευάζεται από 3,800 εργαζόμενους του εργοστασίου της Toyota Βαλενσιέν.

* Με βάση το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Κύκλου Μετρήσεων της NEDC

** http://carlabelling.ademe.fr


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα