Θέλετε να κάνετε εξαγωγές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Θέλετε να κάνετε εξαγωγές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

 


To KEBE, ως μέλος του Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε μια αποτελεσματική και διαφανή υπηρεσία για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξάγουν εκτός της ΕΕ.

Η υπηρεσία Market Access Database παρέχει δωρεάν επικαιροποιημένες πληροφορίες για τους όρους που ισχύουν για τις εισαγωγές σε πάνω από 100 τρίτες  χώρες. Παρέχει πληροφορίες για τους ισχύοντες δασμούς, τις διατυπώσεις εισαγωγής και τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσετε, καθώς και στατιστικές και τα κυριότερα εμπόδια στις εξαγωγές της Ένωσης. Με λίγα μόνο κλικ θα βρείτε όλα τα δεδομένα για κάθε χώρα που περιλαμβάνονται στη βάση.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εξαγάγετε ηλεκτρονικούς κινητήρες στη Νότια Κορέα. Στο τμήμα tariffs θα βρείτε τα πάντα για τους εισαγωγικούς δασμούς και τους φόρους που πρέπει να πληρώσετε. Επιλέξτε τη χώρα προορισμού και υπολογίστε το τελικό κόστος παράδοσης πληκτρολογώντας τον κωδικό εναρμονισμένου συστήματος του προϊόντος (TARIC). Φυλλομετρήστε τη βάση δεδομένων ή αναγράψτε το προϊόν και θα δείτε ότι ο κωδικός για τους ηλεκτρικούς κινητήρες είναι 8501. Μετά πατήστε “search”, αποδεχτείτε τους όρους της άδειας και σε λίγα λεπτά θα μάθετε πόσο θα κοστίσει η εξαγωγή του προϊόντος σας. Κάντε κλικ στη δασμολογική κλάση για να δείτε όλους τους επιπλέον δασμούς και φόρους που προβλέπονται για το προϊόν σας. Αν πατήσετε “related notes” θα βρείτε πληροφορίες για το προϊόν σας.

Για να μάθετε περισσότερα για τις διαδικασίες εκτελωνισμού και τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσετε πατήστε “procedures and formalities”. Εδώ βρίσκονται όλα τα έντυπα που χρειάζεστε.

Στο τμήμα “statistics” μπορείτε να βρείτε λεπτομερή στοιχεία για τις εμπορικές ροές ανά προϊόν και να κάνετε ανάλυση της αγοράς σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο. Στη βάση δεδομένων για τα εμπόδια στο εμπόριο, θα βρείτε τα κυριότερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς με βάση στοιχεία που έχουν αναφερθεί στην Επιτροπή. Μπορείτε να φυλλομετρήσετε ανά μέτρο χώρα ή τομέα ή να χρησιμοποιήσετε το δελτίο αναζήτησης. Επίσης, εδώ θα ενημερωθείτε για μέτρα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, την υγεία των ζώων και των φυτών, την καταγωγή των εξαγόμενων εμπορευμάτων καθώς και την διαδικασία εισαγωγών στην Ένωση.

Ας υποθέσουμε ότι συναντήσατε ένα εμπόδιο στο εμπόριο. Πως πρέπει να αντιδράσετε; Μέσω της ιστοσελίδας συμπληρώνετε ηλεκτρονική φόρμα για την αναφορά εμποδίων στις εξαγωγές. Η υπηρεσία θα εξετάσει το πρόβλημα και θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Αυτή η διαδικτυακή υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από τους Ευρωπαίους εξαγωγείς οι οποίοι εξάγουν εμπορεύματα σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://madb.europa.eu/madb/indexPubli.htm

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο “Enterprise Europe Network” (http://een.ec.europa.eu/) αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) στα πλαίσια του Προγράμματος για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ 2014-2020 (COSME). Αποτελεί το μεγαλύτερο Δίκτυο υποστήριξης των ΜμΕ στον κόσμο με εκπροσώπηση σε 55 χώρες: 28 Κράτη Μέλη Ε.Ε. + Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κίνα, Αίγυπτος, Ισλανδία, Ινδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, ΦΥΡΟΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Περού, Ρωσία, Σερβία, Νότιος Κορέα, Ελβετία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, Αμερική.

Το τοπικό Κέντρο Εξυπηρέτησης είναι το  Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου που απαρτίζεται από το Κυπριακό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), το  Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

Το Δίκτυο αποτελεί μηχανισμό πληροφόρησης και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης.

Οι κυριότερες δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επιχειρηματικής Στήριξης Κύπρου είναι:

– Ενημέρωση των Κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για χρηματοδοτικές ευκαιρίες

– Συμβουλές σχετικά με την Κοινοτική νομοθεσία και τη Εθνική Νομοθεσία άλλων χωρών

– Μεταφορά Τεχνολογίας

– Ενθάρρυνση της συμμετοχής των Κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ερευνητικά έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ

– Διεθνοποίηση των Κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

– Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

– Ανατροφοδότηση της ΕΕ

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες http://www.bsccyprus.org.cy και http://een.ec.europa.eu


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα