Καινοτομία μηχανολογίας το Toyota Mirai

Καινοτομία μηχανολογίας το Toyota Mirai


Το Toyota Mirai αναγνωρίζεται ως η πλέον μεγάλη καινοτομία της τελευταίας δεκαετίας. Το όχημα κυψελών καυσίμου κατέλαβε την 1η θέση στην κατάταξη του Κέντρου Διαχείρισης Αυτοκινήτου της Γερμανίας (CAM) σε μία σύγκριση των 100 πιο σημαντικών καινοτομιών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τα πρώτα Toyota Mirai αναμένεται να παραδοθούν στους Ευρωπαίους πελάτες τις επόμενες εβδομάδες στη Γερμανία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Mirai κινείται με υδρογόνο, με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές και μας οδηγεί σε μια νέα εποχή στον κόσμο του αυτοκινήτου που είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι την ξέρουμε.

Για σκοπούς αξιολόγησης η ομάδα CAM, που βρίσκεται στο Bergisch Gladbach στη Γερμανία, με επικεφαλής τον Καθηγητή Δρ. Στέφαν Bratzel, εξέτασε πολύ προσεκτικά πάνω από 8.000 νέες καινοτομίες κατά την περίοδο 2005 – 2015. Αυτές βαθμολογήθηκαν ανάλογα με τη συνάφειά τους με την αγορά και τη βιομηχανία καθώς και την καινοτομία τους.

Νικητής ήταν το Toyota Mirai, το πρώτο αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Το υδρογόνο μετατρέπεται από μία συστοιχία κυψελών καυσίμου σε ηλεκτρική ενέργεια και τροφοδοτεί με 114 kW / 155 HP τον ηλεκτρικό κινητήρα. Τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου έχουν μηδενικές εκπομπές και παράγουν μόνο νερό κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Είναι εύκολα στη χρήση, όπως και τα συμβατικά αυτοκίνητα και είναι σε θέση να διανύσουν μακρινές αποστάσεις χάρη στη μεγάλη αυτονομία και τον ελάχιστο χρόνο ανεφοδιασμού που χρειάζονται.

Το Toyota Prius Plug-in Hybrid είναι επίσης νικητής της έρευνας CAM και επίσης πρώτο στο είδος του: το πρώτο μαζικής παραγωγής plug-in μπορεί να φορτιστεί με οποιοδήποτε πρότυπο οικιακής πρίζας και εκτός από 5,2 kW / h ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνει μόλις 2.1 λίτρα καυσίμου ανά 100 km, που αντιστοιχεί σε 49 γραμμάρια εκπομπών CO2 ανά χιλιόμετρο. Στην κατάταξη των 100 πιο σημαντικών καινοτομιών, κατέλαβε την 3η θέση.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.toyota.com.cy


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα