Καταγγέλθηκαν ήδη 148 «εγκεφαλικά ανάπηροι»

Καταγγέλθηκαν ήδη 148 «εγκεφαλικά ανάπηροι»

Σε 148 καταγγελίες για στάθμευση σε θέσεις αναπήρων προχώρησε η αστυνομία από τις 15 μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο διάστημα αυτό έγιναν 61 καταγγελίες στην επαρχία Λεμεσού, 39 στην επαρχία Λευκωσίας, 34 στην επαρχία Αμμοχώστου και 14 στην επαρχία Λάρνακας.

Οι καταγγελίες έγιναν στο πλαίσιο δράστης της Αστυνομίας για καταστολή και ευαισθητοποίηση του κοινού, για την παράνομη στάθμευση οχημάτων στις θέσεις στάθμευσης αναπήρων.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα συνεχιστούν.

Το Αρχηγείο Αστυνομίας ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα εκστρατεία πάταξης του φαινομένου στάθμευσης σε χώρους αναπήρων,, ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης υπεραγορών και πολυκαταστημάτων.

Το φαινόμενο της κατάληψης χώρων στάθμευσης αναπήρων από οχήματα μη δικαιούχων σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, όπως αυτοί των υπεραγορών και των πολυκαταστημάτων, προβλημάτιζε την Αστυνομία, η οποία σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας που δια Νόμου δικαιούνται να χρησιμοποιούν τους χώρους στάθμευσης αναπήρων, ζήτησε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το κατά πόσο μπορούν να γίνουν καταγγελίες σε ιδιωτική περιουσία, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ