Καταλύτες της αλλαγής και της καινοτομίας στις επιχειρήσεις οι απόφοιτοι του CIIM

Καταλύτες της αλλαγής και της καινοτομίας  στις επιχειρήσεις οι απόφοιτοι του CIIM

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 22η τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Cyprus International Institute of Management (CIIM), την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία». Σε κλίμα  συγκίνησης και υπερηφάνειας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και επίτιμων προσκεκλημένων, καθηγητές, γονείς και συγγενείς των αποφοίτων παρακολούθησαν  την απονομή των μεταπτυχιακών τίτλων στους επιτυχόντες .

Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι αφορούσαν τα προγράμματα Master in Business Administration (MBA), Master in Public Sector Management (MPSM), MSc in Finance and Banking, MSc in Human Resource Management and Organizational Behaviour, MSc in Management, και Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση.

Χαιρετίζοντας την τελετή αποφοίτησης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αφού πρώτα συνεχάρη τους απόφοιτους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, χαρακτήρισε το CIIM ως ένα από τα  πρωτοπόρα εκπαιδευτικά ιδρύματα του  τόπου. Στην ομιλία του επισήμανε πως για να  επανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να επενδύσουμε στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την έρευνα και κάλεσε τους απόφοιτους να  συμβάλουν  σ’ αυτό, με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την κουλτούρα που έχουν αποκτήσει φοιτώντας στο CIIM. Έχουμε ανάγκη από καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που να είναι ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές ανέφερε ο πρόεδρος, ενώ παράλληλα προέτρεψε τους αποφοίτους να  γίνουν «πρωταθλητές» της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο Διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοίκησης Κύπρου Δρ Θεόδωρος Παναγιώτου, παρότρυνε τους απόφοιτους να μετατρέψουν την οικονομική κρίση σε ευκαιρία. Τόνισε πως  σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύει η κυπριακή οικονομία υπάρχει έντονα η μεγάλη ανάγκη αλλά  και  η ευκαιρία για αλλαγή. Ο κύριος Παναγιώτου υπέδειξε προς τους αποφοίτους ότι αποτελεί πρωταρχική τους ευθύνη να πραγματοποιήσουν αυτή την αλλαγή και να εξελιχθούν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες, δημιουργώντας εργασία όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για άλλους, αφού πλέον διαθέτουν  το πνεύμα , την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να το επιτύχουν.

Τέλος το CIIM, αφού συνεχάρη όλους τους απόφοιτους , δεσμεύθηκε να συνεχίσει να διδάσκει και να ερευνά, αναπτύσσοντας παράλληλα  τη δημιουργικότητα και τη διανοητική πρωτοπορία, ώστε να προετοιμάζει με τα κατάλληλα εφόδια  επιτυχημένα στελέχη στον κόσμο των επιχειρήσεων και της κοινωνίας.