Κορυφαίες διακρίσεις για τα αυτοκίνητα της BMW

Κορυφαίες  διακρίσεις για τα αυτοκίνητα της BMW

 


Κορυφαίες διακρίσεις για δύο σημαντικά μοντέλα στη γκάμα της BMW. Διακρίσεις που έρχονται κατευθείαν από τους αναγνώστες του περιοδικού «auto motor und sport». Η BMW Σειρά 5 πήρε και πάλι την πρώτη θέση στην κατηγορία της και ψηφίστηκε σαν το καλύτερο business car από τους αναγνώστες. Επιπλέον, το «International Paul Pietsch Award» που επιβραβεύει κυρίως τις καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις δόθηκε και πάλι στη BMW. Φέτος, την τιμητική του είχε το BMW i8, μετά την περσινή επιτυχία του BMW i3.

Η ψηφοφορία αναγνωστών για το διαγωνισμό «BEST CARS» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το περιοδικό «auto motor und sport» και είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς βραβείων αυτοκινήτου στη Γερμανία, ενώ χαίρει υψηλής εκτίμησης από τους κατασκευαστές. Ήταν η 39η χρονιά διεξαγωγής και ανέδειξε τα καλύτερα αυτοκίνητα για το 2015. Φέτος, υποψήφια ήταν 386 μοντέλα σε έντεκα κατηγορίες. Συνολικά, 112.471 αναγνώστες ψήφισαν μέσω ταχυδρομείου και διαδικτυακά.

Πιο συγκεκριμένα, η BMW Σειρά 5 αναδεικνύεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το δημοφιλέστερο  business car συγκεντρώνοντας το 23,9 % του συνόλου των ψήφων. Με πωλήσεις 373.053 μονάδων το 2014, η BMW Σειρά 5 ήταν το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην κατηγορία του σε όλο τον κόσμο – μετά την επιτυχία του ως το δημοφιλέστερο business car στον κόσμο το 2013.

Για μία φορά ακόμα, το “International Paul Pietsch Award” είχε αποδέκτη τη BMW. Το BMW i8 τιμήθηκε ως η πιο καινοτόμος τεχνολογική φιλοσοφία, βαδίζοντας στα χνάρια του BMW i3, περσινού νικητή. Μέλη της επιτροπής ήταν 28 αρχισυντάκτες διεθνών περιοδικών αυτοκινήτου από 21 χώρες. Με το 50 % του συνόλου των ψήφων, το BMW i8 αναδείχτηκε καθαρός νικητής. Οι λόγοι είναι οι εξής: «Το plug-in υβριδικό μοντέλο της BMW, που λανσαρίστηκε στα μέσα του 2014, ενσαρκώνει το επιτυχημένο όραμα ενός σύγχρονου και βιώσιμου σπορ αυτοκινήτου για τις επόμενες δεκαετίες. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο με τις εντυπωσιακές πόρτες και τις τολμηρές γραμμές ανοίγει νέους ορίζοντες στους τομείς της σχεδίασης και της αεροδυναμικής. Σαν ένα σπορ αυτοκίνητο νέας γενιάς, το BMW i8 συνδυάζει με πρωτοφανή τρόπο ποικίλες προηγμένες τεχνολογίες, αποδοτική λειτουργία και δυναμική συμπεριφορά».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα