ΚΟΤ: Δεν επηρεάζονται οι αφίξεις από το Brexit

ΚΟΤ: Δεν επηρεάζονται οι αφίξεις από το Brexit

Η Κύπρος δεν αναμένεται να επηρεαστεί σε ό,τι τις αφίξεις τουριστών τη φετινή χρονιά, λόγω του BREXIT, παρόλο που η αγοραστική δύναμη των Βρετανών τουριστών έχει επηρεαστεί λόγω της πτώσης της στερλίνας, σύμφωνα με τα όσα έχει διαπιστώσει σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, υπό την προεδρία της Αν. Γενικής Διευθύντριας του ΚΟΤ.

Στη σύσκεψη, παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, των τουριστικών Συνδέσμων ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ACTA και ΠΑΣΥΔΙΞΕ και της Hermes Airports και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το BREXIT, καθώς και οι νέες γεωπολιτικές εξελίξεις στην κοντινή περιοχή.

Ανακοίνωση του ΚΟΤ αναφέρει ότι ο Οργανισμός παρακολουθεί στενά εδώ και καιρό πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία, λαμβάνοντας άμεση πληροφόρηση και ενημέρωση μέσω και του Γραφείου του στο Λονδίνο, διατηρώντας συχνή επικοινωνία με στρατηγικούς εταίρους της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, μελετώντας εξειδικευμένες εκθέσεις όσον αφορά στον αντίκτυπο του BREXIT σε παραμέτρους του τουρισμού, ενώ είχε επίσης συμμετάσχει σε σχετική ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών πριν το δημοψήφισμα.

Ο Οργανισμός, ο οποίος έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο για συναντήσεις με στρατηγικούς συνεργάτες της αγοράς, βρίσκεται σε στενή επικοινωνία και με τους τουριστικούς φορείς της Κύπρου, τροφοδοτώντας τους με κατάλληλη πληροφόρηση και λαμβάνοντας αντίστοιχη, εκ μέρους τους, ενημέρωση και απόψεις.

Έχει επίσης ζητηθεί από τους Κύπριους Ευρωβουλευτές η διάνοιξη καναλιών επικοινωνίας με τον ΚΟΤ για τα ζητήματα που αφορούν στον τομέα του τουρισμού και ταξιδιών που επηρεάζουν δυνητικά την Κύπρο, ενώ ο Οργανισμός έχει εισηγηθεί και τη διενέργεια Διυπουργικής σύσκεψης.

Αν και πολλά θα εξαρτηθούν από μια σειρά εξελίξεων και δεδομένων όσον αφορά στις σχέσεις Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τη γενικότερη πορεία της βρετανικής οικονομίας, ήταν, σημειώνει, “κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ότι η Κύπρος δεν αναμένεται να επηρεαστεί στις αφίξεις τουριστών τη φετινή χρονιά, παρόλο που η αγοραστική δύναμη των Βρετανών τουριστών έχει επηρεαστεί λόγω της πτώσης της στερλίνας”.

Προσθέτει ότι ο ΚΟΤ και οι φορείς του τουρισμού βρισκόμενοι σε συνεχή συντονισμό και αλληλοενημέρωση, παρακολουθούν επίσης στενά όλες τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας, για αντίστοιχη προσαρμογή στρατηγικών δράσεων προς όφελος του τουρισμού.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ