ΚΟΤ: Συμμετοχή στην Έκθεση Birmingham National Wedding Show

ΚΟΤ: Συμμετοχή στην Έκθεση  Birmingham National Wedding Show


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην  έκθεση Γαμήλιου Τουρισμού στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ 28/2-2/3/2014.

H παρουσία της Κύπρου αρκετά έντονη αφού ο  Οργανισμός φιλοξένησε στο περίπτερο αριθμό ξενοδοχειακών  επιχειρήσεων που ενασχολούνται με τον γαμήλιο τουρισμό ενώ στην έκθεση συμμετείχαν πρόσθετες 20 κυπριακές εταιρείες μεταξύ άλλων οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής και Λειτουργοί γάμων των Δημοτικών Αρχών επαρχιών Πάφου, Λεμεσού και Αμμοχώστου,  με έντονη δραστηριότητα στο γαμήλιο τουρισμό.

Το περίπτερο του Οργανισμού εμπλουτίστηκε σημαντικά από τα γαμήλια κυπριακά κεράσματα όπως κυπριακά λουκούμια και γαμήλια τούρτα, δωρεάν προσφορά  Ζαχαροπλαστείων και Αρτοποιείων παγκύπρια. Προσφέρθηκαν πρόσθετα αναμνηστικά δώρα με το μήνυμα ‘Marry me in Cyprus’,  καθώς επίσης διοργανώθηκε  διαγωνισμός με κλήρωση δωρεάν ταξίδι στην Κύπρο.

Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί αγορά προτεραιότητας για τον γαμήλιο τουρισμό με ποσοστό της τάξης του 50% του εισερχόμενου γαμήλιου τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο και το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 4000 τελετές. Το 2013, παρά την οικονομική κρίση, παρέμεινε σταθερό ενώ το 2014 και 2015, και βάσει πληροφόρησης των Δημοτικών Αρχών,  αναμένονται αυξήσεις.

Σύμφωνα με την Αντιγόνη Καποδίστρια, υπεύθυνη Λειτουργό Γαμήλιου Τουρισμού-Τμήμα Στρατηγικής ΚΟΤ, η Κύπρος, με βάση τον αριθμό έκδοσης αδειών γάμων τουριστών και σύμφωνα με πληροφορίες των Οργανωτών Ταξιδίων, κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα σε ανταγωνιστικούς Ευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς προορισμούς.  Οι προοπτικές είναι ευοίωνες αφού η Κύπρος διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του Γαμήλιου προϊόντος όπως εύκολες και γρήγορες διαδικασίες εξασφάλισης άδειας γάμου, πληθώρα  χώρων τέλεσης γάμου εκτός Δημοτικών Μεγάρων, άριστες κλιματολογικές συνθήκες, χαμηλότερο κόστος τέλεσης γάμου σε συνδυασμό με διακοπές για το ζεύγος και τους φιλοξενούμενους κ.α.   Πέραν των πιο πάνω και αναφορικά με την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, οι απευθείας πτήσεις και δη από επαρχιακά αεροδρόμια,  ο ήλιος και η θάλασσα, η πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση των επιχειρηματιών στη διοργάνωση γάμων και των Λειτουργών Τέλεσης γάμων των Δημοτικών Αρχών, καθώς επίσης  η ταύτιση της Κύπρου με τη θεά Αφροδίτη αποτελούν πρόσθετους σημαντικούς λόγους επιλογής του προορισμού.

Η Αννίτα Δημητριάδου, Διευθύντρια του Τμήματος Στρατηγικής ΚΟΤ, τονίζει ότι  ο Γαμήλιος τουρισμός αποτελεί προϊόν με σημαντικά έσοδα τόσο προς τις Δημοτικές Αρχές όσο και προς την λοιπή τουριστική και ευρύτερη βιομηχανία. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η εντατικοποίηση δράσεων προς τις αγορές προτεραιότητας του προϊόντος όπως Ισραήλ, Λίβανο, Ρωσία καθώς επίσης η επένδυση σε Νέες αγορές εκτός Ευρώπης που παρουσιάζουν προοπτικές.

Ο Οργανισμός προωθεί και προβάλλει τον Γαμήλιο Τουρισμό μέσα από δράσεις όπως συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις, φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων, διαδυκτιακών διαφημιστικών εκστρατειών στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα γάμων ΚΟΤ www.marrymecyprus.com  κ.α.  Πέραν τούτου ανέλαβε την πρωτοβουλία για σύσταση του Συνδέσμου Διοργανωτών Γάμων Κύπρου με στόχο την περαιτέρω οργάνωση, την αναβάθμιση και προώθηση του Γαμήλιου προϊόντος και των επιχειρήσεων.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι προσπάθειες του Οργανισμού ως πιο πάνω στηρίζονται και ενισχύονται μέσα από την άριστη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και άλλους φορείς και υπηρεσίες,  τους  οποίους θερμά ευχαριστεί.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα