Κυναιγείρου: Αργή, αλλά σταθερή, η ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων

Κυναιγείρου: Αργή, αλλά σταθερή, η ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων


 

Αργά, αλλά σταθερά, επανέρχεται η πολυπόθητη ανάπτυξη στον τομέα των ακινήτων. Απόδειξη τούτου, αποτελούν πρώτο η σταθεροποίηση των τιμών των ακινήτων και δεύτερο και κυριότερο η συνεχής αύξηση στις πωλήσεις ακινήτων, τόσο από Κύπριους όσο και από αλλοδαπούς αγοραστές.

Τα παραπάνω δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ) Μαρίνος Κυναιγείρου, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου, που συνέπεσε με τα 38 χρόνια ζωής του και η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Ο κ. Κυναιγείρου επισήμανε ότι η συμβολή των αλλοδαπών είναι τεράστια για την ανάκαμψη του τομέα των ακινήτων και της οικονομίας γενικότερα και σημείωσε ότι το κράτος πρέπει να συνεχίσει και να ενισχύσει τα υφιστάμενα κίνητρα, ώστε να προσελκύσει και νέους ξένους επενδυτές.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΚ αναφέρθηκε σε αδυναμίες και κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία περί κτηματομεσιτών και στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα με τους «πολλούς φοροφυγάδες πειρατές και παράνομους κτηματομεσίτες», που έχει ως αποτέλεσμα το κράτος να χάνει, κάθε χρόνο, εκατομμύρια ευρώ από τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του τρόπου λειτουργίας των κυπριακών τραπεζών.

«Η γραφειοκρατία, τα επιτόκια, που παρά τη μείωση συνεχίζουν να παραμένουν σε ψηλά επίπεδα σε σχέση με την Ευρώπη, η έλλειψη ρευστότητας και πολλά άλλα αποτελούν τροχοπέδη στην άσκηση του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη και γενικά στις συναλλαγές για αγοραπωλησίες ακινήτων» είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει το κράτος να εστιάσει τις προσπάθειες του στη βελτίωση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα