Κυρίαρχη η MINI και στο Baja Aragón

Κυρίαρχη η MINI και στο Baja Aragón


Στον έκτο γύρο του πρωταθλήματος 2015 FIA Cross Country Rally World Cup, το Baja Aragón η MINI και τα πληρώματα της MINI ALL4 Racing ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Το τέλος του αγώνα βρήκε και τα τρία MINI ALL4 Racing επάνω στο βάθρο. Έχοντας μπόλικη εμπειρία από τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, ο Ισπανός Joan Roma και ο συνοδηγός του Alex Haro είχαν ανέκαθεν τον πρώτο λόγο. Μόλις από την δεύτερη ειδική διαδρομή, οι δυο τους ανέβηκαν στην πρώτη θέση της κατάταξης ενώ κέρδισαν και την τρίτη ειδική παρόλη την πίεση που δέχθηκαν από τα υπόλοιπα πληρώματα της MINI ALL4 racing. Ο Roma γιόρτασε έτσι ακόμη μια επιτυχία στο Baja Aragón μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στην Ισπανία.

«Είναι πάντα γλυκιά αυτή η νίκη» δήλωσε ο Roma στον τερματισμό. «Δεν είναι ποτέ εύκολο να μπαίνεις πρώτος στις ειδικές διαδρομές κάθε μέρα. Την πρώτη μέρα τα βρήκαμε σκούρα ενώ φοβηθήκαμε να πιέσουμε αρκετά λόγο της απειλής για κλαταρίσματα. Τη δεύτερη μέρα ξεκινήσαμε σταθερά αλλά σκεφτόμασταν πάντα τις μεγάλες πέτρες και τα φρένα μας»

Το δίδυμο από την Αργεντινή Orlando Terranova και Bernardo Graue με το MINI ALL4 Racing #209 βασίστηκαν ο ένας στον άλλο από την αρχή μέχρι το τέλος για να καταλήξουν στο τέλος στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Οι φίλοι του WRC είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Mikko Hirvonen και τον γνωστό Γάλλο συνοδηγό του Michel Perin που κατέκτησαν την τρίτη θέση. Έστω και αν το Baja Aragón ήταν μόλις η πρώτη συμμετοχή του Hirvonen με ένα MINI ALL4 Racing, ο Φιλανδός ανέβηκε στο βάθρο. «Είμαι χαρούμενος που τερματίσαμε πρώτα απ’ όλα και μετά για το βάθρο. Είχαμε μεγάλες ειδικές και σε αρκετά σημεία δεν είχαμε σημειώσεις οπόταν είχαμε πολλά να μάθουμε από αυτόν τον αγώνα. Αν είχαμε και λίγη τύχη θα τερματίζαμε και δεύτεροι αλλά δεν έμελε να γίνει. Οι υπόλοιποι οδηγοί της ομάδας είναι πολύ γρήγοροι, με ξάφνιασε το οδήγημα τους ακόμα και χωρίς σημειώσεις!»

Την χειρότερη τύχη από όλα τα πληρώματα της MINI ALL4 Racing την είχαν οι Nasser Al-Attiyah και ο Mathieu Baumel. Μετά από την επιτυχία τους στην ειδική της Παρασκευής, οι πέτρες τους έκαναν την ζημιά στην δεύτερη ειδική διαδρομή και μετά από πολλά κλαταρίσματα απλά δεν είχαν πλέον άλλα ελαστικά για αλλαγές. Αυτό σήμαινε πως η ομάδα υποστήριξης έπρεπε να επέμβει, κάτι που βάσει κανονισμών αποφέρει και ποινές και σαν αποτέλεσμα οι δυο τους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον αγώνα μη έχοντας ευκαιρία για να πάρουν κάτι θετικό πλέον.

Οι υπόλοιποι αγώνες του πρωταθλήματος

13/08 – 16/08 HunGarian Baja

27/08 – 30/08 Baja Poland

03/10 – 09/10 Rallye du Maroc
22/10 – 24/10 Baja Portalegre 500


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα