Λύση απόψε βλέπει ο Μοσκοβισί

Λύση απόψε βλέπει ο ΜοσκοβισίΠεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα, απόψε στις Βρυξέλλες, εξέφρασε ο ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής.

«Πιστεύω ότι η πολιτική βούληση όλων να προασπίσουν το ευρώ, αυτός ο κοινός στόχος να διασφαλιστεί ότι το ενιαίο νόμισμα είναι μη αναστρέψιμο, θα κερδίσουν στο τέλος της ημέρας» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί στο Europe 1, χαρακτηρίζοντας πάντως «αποφασιστική» για την Ελλάδα τη σημερινή μέρα.

«Μέρα κρίσιμη, αποφασιστική και ζωτική, είναι η σημερινή, για την τύχη της Ελλάδας και για την τύχη του ευρώ, πάνε και τα δυο μαζί» δήλωσε. Στο ερώτημα εάν σήμερα βράδυ θα έχουμε συμφωνία, απάντησε: «Το πιστεύω και κυρίως θεωρώ ότι το οφείλουμε, γιατί αυτά που διακυβεύονται είναι συγχρόνως το μέλλον της Ελλάδας αλλά και του ευρώ. Έχουμε φθάσει σε ένα απολύτως αποφασιστικό σημείο».

“Φθάνουμε στην απολύτως αποφασιστική στιγμή. Λίγες ώρες μάς μένουν”, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Αναφερόμενος στις ελληνικές προτάσεις δήλωσε ότι “βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, μπορούν να αποτελέσουν μία βάση συμφωνίας, αυτό σημαίνει ότι ακόμη υπάρχουν θέματα προς συζήτησιν”. “Η ελληνική κυβέρνηση εν τέλει κατάλαβε, νομίζω, ότι έπρεπε να σταλούν συγκεκριμένες και στέρεες αντιπροτάσεις”, είπε.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε σήμερα ότι η δουλειά γύρω από τις ελληνικές προτάσεις είναι «ποιοτική» και ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό «καλές συνθήκες».

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις που παρουσιάσθηκαν λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε: «Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει. Η δουλειά είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες».


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα