Μειώνεται η γραφειοκρατία για τα φοιτητικά επιδόματα

Μειώνεται η γραφειοκρατία για τα φοιτητικά επιδόματα

 


Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα κριτήρια που θα διέπουν την παροχή των φοιτητικών επιδομάτων, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καδής είπε ότι «σύμφωνα με τη νέα πολιτική που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με σχετική νομοθεσία, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα κριτήρια που θα διέπουν την παροχή των φοιτητικών επιδομάτων”.

“Με τη νέα αυτή νομοθεσία ουσιαστικά εξορθολογίζεται το όλο πλαίσιο που διέπει τη φοιτητική μέριμνα. Ολα τα φοιτητικά επιδόματα και η φοιτητική χορηγία θα διαχειρίζονται πλέον από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα μειωθεί η γραφειοκρατία και η ταλαιπωρία των φοιτητών και των οικογενειών τους, ενώ τα κονδύλια που θα διατίθενται προς τους φοιτητές παραμένουν αμείωτα και για το 2016”, πρόσθεσε.

Επίσης, συνέχισε, “με απόφαση που λήφθηκε από την ίδια τη Βουλή, με τη συναίνεση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οποιεσδήποτε εξοικονομήσεις προκύψουν από τον εξορθολογισμό στη διαχείριση της φοιτητικής χορηγίας θα διατεθούν και πάλι προς όφελος των φοιτητών είτε με χορηγίες προς άπορους φοιτητές είτε με προγράμματα ή υποτροφίες ή αναπτυξιακά έργα που θα λειτουργήσουν πάντοτε προς όφελος των φοιτητών μας”.

“Ετσι ουσιαστικά εξορθολογίζουμε το πλαίσιο και χρησιμοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο», κατέληξε ο Υπουργός.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα