Μετά την Αγγλία η ΚΕΟ ταξιδεύει σε Ισραήλ και Κίνα

Μετά την Αγγλία η ΚΕΟ ταξιδεύει σε Ισραήλ και Κίνα

 


Τώρα και σε “light” έκδοση

 

Το Συγκρότημα της ΚΕΟ έδειξε ότι έχει προσαρμοστεί στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα που προέκυψαν, μετά τα οδυνηρά γεγονότα τον Μάρτιο του 2013, και έχει αντισταθεί στην γενική συρρίκνωση του λιανικού εμπορίου, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση στο κύκλο εργασιών, ο οποίος έφτασε στα 43,6 εκ. ευρώ.

Όπως τονίστηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, στην οποία συζητήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014, επετεύχθη λειτουργικό κέρδος και ρευστότητα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Την ίδια ώρα όπως το 2014, έτσι και το 2015 το Συγκρότημα της ΚΕΟ θα συνεχίσει να καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες στην ανάπτυξη των εξαγωγών που προσφέρουν διέξοδο από την κρίση που μαστίζει την κυπριακή οικονομία. Ως αποτέλεσμα της συνεχής ανάπτυξης της αγγλικής αγοράς και την τοποθέτηση της μπύρας ΚΕΟ στα ράφια των υπεραγορών Tesco και στα ράφια της αλυσίδας Morrisons, θα προχωρήσει και σε εξαγωγές σε νέες αγορές όπως αυτή του Ισραήλ και της Κίνας.

Στην Ετήσια Έκθεση του Συγκροτήματος, αναφέρεται πως πέραν των συνήθη εργασιών του, στις 19 Μαΐου 2014 προχώρησε στην πώληση του 100% του ποσοστού συμμετοχής του στην εξηρτημένη εταιρεία Fifty Frith Street Ltd της οποίας  μοναδικές εργασίες ήταν η κατοχή ακινήτων προς επένδυση. Με την πώληση αυτή το Συγκρότημα βελτίωσε ακόμη περισσότερο την ρευστότητα του, παρέχοντας του έτσι τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να υλοποιήσει επενδύσεις προς βελτίωση των εργασιών του. Παράλληλα, το Συγκρότημα προχώρησε με αποπληρωμή τραπεζικών υποχρεώσεων με υψηλό κόστος χρηματοδότησης αλλά και την καταβολή του ποσού των 1.548.931 ευρώ προς τους μετόχους ως προμέρισμα.

Στην ΕΓΣ το Διοικητικό Συμβούλιο δεν πρότεινε την καταβολή επιπρόσθετου μερίσματος πέραν του προμερίσματος των €0,05 ανά μετοχή που έχει ήδη καταβληθεί.

Παράλληλα το Συγκρότημα της ΚΕΟ με στόχο την εδραίωση της ηγετικής του θέσης που κατέχει στον τομέα των τροφίμων και ποτών, προχώρησε στην δημιουργία της πρώτης Κυπριακής μπύρας ‘light’. Η ΚΕΟ light, που αποτελεί μία άριστης ποιότητας μπύρα με 3,5% αλκοόλ και λιγότερες θερμίδες έρχεται να συμπληρώσει την προϊοντική γκάμα μπύρας που προσφέρει το Συγκρότημα παρέχοντας έτσι την δυνατότητα ολοκληρωμένης κάλυψης των αναγκών του καταναλωτή. Το Συγκρότημα, με την κίνηση του αυτή, πιστεύει ότι θα μεγαλώσει την πελατειακή του βάση δίνοντας μία εναλλακτική επιλογή  σε καταναλωτές μπύρας με μεγαλύτερες διατροφικές ευαισθησίες.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Παναγιώτου, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας ΚΕΟ plc, η εταιρεία κατάφερε να κρατήσει τις πωλήσεις της σε ένα περιβάλλον ύφεσης, αυξάνοντας παράλληλα το μερίδιο που κατέχει στην αγορά.

«Η πορεία της μπύρας μας ήταν και παραμένει ανοδική, με όλο και περισσότερους καταναλωτές, ιδιαίτερα νέους, να απολαμβάνουν τη μπύρα ΚΕΟ. Η παρουσία μας στην αγορά είναι όλο και μεγαλύτερη. Ακολουθώντας τις τάσεις του καταναλωτικού κοινού, φέτος λανσάραμε τη νέα μπύρα μας, την ΚΕΟ Light, η οποία έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα αλκοόλης και χαμηλότερες θερμίδες (κάτω από 100 ανά φιάλη των 330ml). Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών, που δε στερεί σε τίποτα στη γεύση μπύρας ενώ την απολαμβάνεις ευχάριστα σε όλες τις ώρες της ημέρας» ανέφερε μιλώντας στην ΕΓΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου ο εκσυγχρονισμός των προϊόντων της εταιρείας, δεν περιορίζεται στη μπύρα ΚΕΟ.

«Πέρσι ανακοινώσαμε τη λειτουργία του νέου αποστακτήρα ζιβανίας. Φέτος η ζιβανία που παρήξαμε έτυχε αποδοχής από την αγορά και καταφέραμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις της. Πιο σημαντικό επίτευγμα όμως, ήταν η παραγωγή ζιβανίας από σταφύλια σουλτανίνας η οποία και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην αγορά με το καταναλωτικό κοινό να την αποδέχεται και να την επιζητά. Η συγκεκριμένη ζιβανία από σουλτανίνα, βραβεύθηκε στο διαγωνισμό αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης με αργυρό μετάλλιο», σημείωσε.

«Στον τομέα των κρασιών, εξακολουθούμε να κατέχουμε τη πρώτη θέση στα κυπριακά οινοποιεία, ενώ ξεχωρίζει η βράβευση του κρασιού με την επωνυμία ΚΕΟ Ξυνιστέρι στο διαγωνισμό της Θεσαλλονίκης επίσης με αργυρό μετάλλιο. Η κουμανδαρία St John της ΚΕΟ εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα στον τομέα των κρασιών και να απολαμβάνει διεθνή αναγνώριση. (Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρόσφατα δοκίμασε την κουμανδαρία μας σε εστιατόριο του Παρισιού και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια). Η κουμανδαρία μας έχει επίσης βραβευτεί με το Μεγάλο Χρυσό μετάλλιο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κρασιού ενώ έχει αναδειχθεί ως «κυπριακό προϊόν της χρονιάς». Η γκάμα της εταιρείας μας συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέα προϊόντα για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, έχουμε εντάξει στο προϊοντικό δυναμικό μας τα υπ’ αριθμόν ένα σε πωλήσεις Ελληνικά αναψυκτικά ΛΟΥΞ», είπε ο κ. Παναγιώτου.

Η κατηγορία των οινοπνευματωδών ποτών της εταιρείας συμπληρώνεται με την συλλογή Ούζου Τιρνάβου ενώ η σειρά ετικετών στις μπύρες μεγαλώνει με δύο νέες εκδόσεις της Erdinger.

Τέλος όπως τονίστηκε στην τελευταία ΕΓΣ, παρ’ όλες τις ενδείξεις μακροοικονομικής σταθερότητας που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία και τα σημαντικά επιτεύγματα που επιτεύχθηκαν, η οικονομική ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας παραμένει ακόμη μακρινός στόχος με την κυπριακή οικονομία να έχει παρουσιάσει περαιτέρω συρρίκνωση κατά το 2014 και με το πραγματικό ΑΕΠ να παρουσιάζει μείωση 2.8% σε σχέση με το 2013. Η ανεργία συνέχισε την ανοδική της πορεία, σε συνδυασμό με την μείωση των απολαβών των εργαζομένων, έχουν συρρικνώσει αισθητά το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, με το δείκτη αξίας κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου σε τρόφιμα, ποτά και άλλο λιανικό εμπόριο να παρουσιάζει μείωση κατά περίπου 2.4% σε σχέση με το 2013.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα