Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας εδώ και τώρα

Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας εδώ και τώρα

«Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων όπως προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε ψήφιση των νομοσχεδίων που εκκρεμούν και αφορούν τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας», αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης.

«Η μεταρρυθιστική προσπάθεια που ξεκίνησε στη χώρα μας, πρέπει να συνεχιστεί. Κάθε μέρα αδράνειας και αναβλητικότητας συνεπάγεται κόστος για την Κύπρο, καθώς ο ανταγωνισμός διεθνώς είναι έντονος και οι διεθνείς επενδυτές επιλέγουν άλλους προορισμούς. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι εάν θέλουμε να εισέλθουμε σε αναπτυξιακή πορεία πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητες. Και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας θα προέλθει μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των διαδικασιών, την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Γραφειοκρατία και ανάπτυξη είναι έννοιες ασύμβατες.

Η μεταρρυθμιστική πορεία δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να ανακοπεί από μικροπολιτικές, προεκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων καλεί τη Βουλή να επιδείξει υπευθυνότητα. Η συζήτηση και η ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του κράτους πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο», καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Δημητριάδη.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα