Με ισχυρό μήνυμα επανακυκλοφορεί το «Wannabe» των Spice Girls

Με ισχυρό μήνυμα επανακυκλοφορεί το «Wannabe» των Spice Girls

 

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 8 Ιουλίου από την κυκλοφορία του πρώτου single των θρυλικών Spice Girls με την επωνυμία «Wannabe». Με την ευκαιρία αυτή το τραγούδι επιστρέφει διασκευασμένο στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από το κίνημα «Project Everyone» που στοχεύει στην εξάλειψη της φτώχειας, της αδικίας και της κλιματικής αλλαγής, ενώ είναι και μέρος της καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών για ισχυροποίηση της γυναίκας, προώθηση της ισότητας στην εκπαίδευση και της αμοιβής στην εργασία, καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και εξάλειψη των γάμων μεταξύ παιδιών.

«Είναι μια υπέροχη ιδέα. Είναι τέλειο που μετά από είκοσι χρόνια, η κληρονομιά των Spice Girls για την δύναμη των γυναικών, χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει μια ολόκληρη νέα γενιά», αναφέρει σχετικά η Victoria Beckham, μέλος του συγκροτήματος.

Το «Wannabe» κυκλοφόρησε το 1996 και παρέμεινε στο Νο1 των charts του Ηνωμένου Βασιλείου για επτά εβδομάδες, ενώ έγινε διπλά πλατινένιο. Στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1997 και ήταν κορυφή των charts για τέσσερις εβδομάδες, ενώ συνολικά βρέθηκε στην πρώτη θέση των charts σε 37 χώρες. Πούλησε επτά εκατομμύρια αντίτυπα και είναι το best seller γυναικείου γκρουπ στην ιστορία της μουσικής, ενώ το 2014 ψηφίστηκε ως το πιο αναγνωρίσιμο ποπ κομμάτι των τελευταίων 60 χρόνων.

Στη 22 Ιουλίου εγκαινιάζεται στην αίθουσα «Τρακασόλ» στη Λεμεσό μια μεγάλη έκθεση με αντικείμενο  τις Spice Girls, η οποία μέσα από μια χρονολογική διαδρομή και εκατοντάδες συλλεκτικά αντικείμενα (αυθεντικά φορέματα, αναμνηστικά, έντυπα) θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στην ιστορία του πιο πετυχημένου γυναικείου συγκροτήματος όλων των εποχών. Η  έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου.

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του www.tickethour.com.cy με σημαντική έκπτωση για όσους αγοράσουν έως τις 20 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.spicegirls-exhibition.com και στο www.facebook.com/Thespicegirlscollections


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα