Με την συμμετοχή της Τρ. Κύπρου ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών

Με την συμμετοχή της Τρ. Κύπρου ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών


 

Με την δραστήρια συμμετοχή  και στήριξη της Τράπεζας Κύπρου και του Προγράμματος IDEA πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία, ο 1ος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Εφαρμογών στην Κύπρο για Ανοικτά Δημόσια Δεδομένα (Open Data Cyprus Crowdhackathon). Στο διήμερο που διήρκεσε ο διαγωνισμός παρευρέθηκαν πέραν των  200 ατόμων , περιλαμβανομένων των διαγωνιζομένων , μεντόρων ,  κριτών,  φοιτητών , αναλυτών και άλλων .

Διοργανωτές  ήταν το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών και η Προεδρία-Μονάδα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνεργασία με την εταιρεία Deloitte και την υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου η οποία ήταν και η  αποκλειστική  χορηγός των τριών χρηματικών επάθλων/βραβείων που δόθηκαν στις  τρεις καλύτερες εφαρμογές ( €1,500 €1000 €500).

Οι διαγωνιζόμενοι  κλήθηκαν μέσω ανοικτής πρόσκλησης που απευθυνόταν σε  προγραμματιστές, αναλυτές, designers, ειδικούς στην επικοινωνία και το marketing, φοιτητές και επαγγελματίες που επιθυμούσαν να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών σε οποιοδήποτε τομέα, με την αξιοποίηση των Ανοικτών Δημόσιων Δεδομένων.

Στόχοι της διοργάνωσης ήταν να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα, οι καινοτόμες εφαρμογές και γενικά η οικονομική δραστηριότητα, αξιοποιώντας τις πληροφορίες του δημόσιου τομέα. Το Crowdhackathon αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την οποία υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ δημόσιου  και  ιδιωτικού τομέα και είναι ουσιαστικά μια ανοικτή πρόσκληση προς την κοινότητα των “Start Ups” να συμμετέχουν σε έναν μοναδικό διαγωνισμό που προωθεί τα Ανοικτά Δεδομένα στη χώρα μας.

Η τελετή απονομής των βραβείων διεξήχθη  στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου ενώ στην ομάδα των κριτών συμμετείχαν ο Μιχάλης Περσιάνης, Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της ΤΚ και  η Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου, υπεύθυνη του Προγράμματος IDEA στην ΤΚ.

Το Πρόγραμμα IDEA-Innovate.Develop.Excel.Accomplish είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της Τράπεζας Κύπρου που στοχεύει στην στήριξη νέων με καινοτόμες ιδέες.  Ξεκίνησε το Μάιο 2015, με συνιδρυτή το Cyprus International Institute of Management (CIIM ) και φιλοξενεί σήμερα, στο ιστορικό κτήριο της Τράπεζας Κύπρου δίπλα από το Πολιτιστικό, πέντε (5) ομάδες startups απ’όλη την Κύπρο. Οι 3 όροφοι που φιλοξενούσαν κάποτε τη Διοίκηση της Τράπεζας, έχουν μετατραπεί σε χώρο εργασίας για νέους με ταλέντο που επιλέγονται μετά από ετήσιο  διαγωνισμό και στους οποίους προσφέρει η Τράπεζα, εκτός από τους δωρεάν χώρους εργασίας, δωρεάν internet, δωρεάν εξοπλισμό, δωρεάν κατάρτιση, δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, δωρεάν δικτύωση με πιθανούς επενδυτές και €10,000 κεφάλαιο ( pre-seed capital), για να τους βοηθήσει ν ’αναπτύξουν την καινοτόμα ιδέα σε πρωτότυπο ενός προϊόντος η μιας υπηρεσίας που μπορεί να πουλήσει στο εξωτερικό. Τo IDEA  στηρίζουν αφιλοκερδώς, από τη σύσταση του, οι Deloitte, MTN, Leo Burnet  και Lellos Demetriades Law firm.  Μπορείτε ν’απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος ideacy.net, η στο IDEA facebook, για περισσότερες πληροφορίες.


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα