Με τη στήριξη της PwC ο διαγωνισμός «Επιχείρηση της Χρονιάς»

Με τη στήριξη της PwC ο διαγωνισμός «Επιχείρηση της Χρονιάς»

 


Με τη στήριξη της PwC Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, ο τελικός και η τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού «Επιχείρηση της Χρονιάς» 2016 που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Junior Achievement Κύπρου. Κορυφαία επιχείρηση της χρονιάς αναδείχθηκε φέτος η μαθητική εταιρεία «Ignium» από το Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β, η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA-YE τον Ιούλιο του 2016, στη Λουκέρνη της Ελβετία.

Το Πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση» ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές ηλικίας 15-18 ετών να ανακαλύψουν στην πράξη πώς υλοποιείται μια επιχειρηματική ιδέα και με ποιο τρόπο λειτουργεί και αναπτύσσεται μία επιχείρηση. Οι δέκα μαθητικές επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, επιλέχθηκαν μεταξύ 34 συμμετοχών που εκπροσωπούσαν συνολικά 250 μαθητές-επιχειρηματίες από όλη την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης, ο Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC απένειμε το βραβείο «καλύτερο brand» στις ομάδες «ΣΑΠΩΝ» από το Λυκείο Πολεμιδιών και «The Tsai Project» από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, που επιλέχθηκαν από τους κριτές.

Οκτώ μέλη της PwC παρείχαν εθελοντική στήριξη και καθοδήγηση σε ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για ανάδειξη της κορυφαίας μαθητικής επιχείρησης της χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 Μαρτίου, η PwC διοργάνωσε στα γραφεία της μικρή εμπορική έκθεση κατά την διάρκεια της οποίας κάποιες ομάδες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε περισσότερα από 100 μέλη του οργανισμού.  Οι ομάδες είχαν επίσης την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες συμβουλές από τους μέντορες του οργανισμού ώστε να προετοιμαστούν για τη μαθητική εμπορική έκθεση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, στις 9 Απρίλιου στο Τhe Mall of Cyprus στην Λευκωσία.

Επιπλέον, κατά την έναρξη του φετινού προγράμματος, όλοι οι μέντορες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό έτυχαν ειδικής εκπαίδευσης από το Junior Achievement. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της PwC.

Στο πλαίσιο του περσινού διαγωνισμού, ο οργανισμός φιλοξένησε στο κτίριό του την τότε βραβευθείσα «επιχείρηση της χρονιάς» με το όνομα  Springers. Οι μαθητές που την εκπροσωπούσαν είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το προσωπικό της PwC.

Σημειώνεται ότι η PwC Κύπρου στο πλαίσιο του προγράμματος της Εταιρικής της Ευθύνης, διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με το Junior Achievement, στηρίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις πρωτοβουλίες του οργανισμού που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους.

Όπως δήλωσε ο Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης: «Η καλλιέργεια της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης. Είμαστε επομένως ιδιαίτερα περήφανοι που συμβάλλουμε με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε ως οργανισμός στις προσπάθειες του Junior Achievement. Διπλά περήφανοι είμαστε για τους νέους που αγκαλιάζουν με θέρμη τέτοιες πρωτοβουλίες, αναδεικνύοντας και καλλιεργώντας τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες».


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα