Μόνη επιλογή η διαφοροποίηση του κυπριακού τουριστικού προϊόντος

Μόνη επιλογή η διαφοροποίηση του κυπριακού τουριστικού προϊόντος

 

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη σταθερή σταδιακή διαφοροποίηση του προϊόντος μας και την ταυτόχρονη αναπροσαρμογή της στρατηγικής μάρκετινγκ με ιδιαίτερη έμφαση στην τμηματοποίηση  της ζήτησης και την απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας».

Αυτά τονίσθηκαν μεταξύ άλλων στην Επετειακής Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού  που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Τη Γενική Συνέλευση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Κύριος Άγγελος Λοΐζου η οποίος συνεχάρη το Σύνδεσμο για την προσφορά του στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Φειδίας Πηλείδης αναφέρθηκε στο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων κατά το μήνα Σεπτέμβριο και τόνισε το σημαντικό ρόλο του Συνδέσμου στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Μιχαηλίδης προέβη σε παρουσίαση των 20 χρόνων ζωής του Συνδέσμου και αναφέρθηκε στο ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός για την Κύπρο και ιδιαίτερα για την αναγκαιότητα συνεχούς αναβάθμισης του για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός. Στην εικοσάχρονη δημιουργική πορεία του Συνδέσμου ξεχώρισαν η αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων και η παρουσίαση της ανθρώπινης διάστασης του τουρισμού στην Κύπρο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Επίσης τόνισε ότι είναι αναγκαία η προσφορά αναβαθμισμένων διακοπών δίνοντας την ευκαιρία στον τουρίστα να κάνει διακοπές κοντά στη φύση, στον πολιτισμό και στον άνθρωπο της Κύπρου. Ουσιαστικά να κάνει διακοπές με νόημα.

Στα πλαίσια των εορτασμών των 20 χρόνων ζωής του Συνδέσμου, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους πιο κάτω φορείς για την προσφορά τους στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού: Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού, Φορέας Προώθησης Υπηρεσιών Υγείας Κύπρου, ΕΤΑΠ Τροόδους, Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού, Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας, Σύνδεσμο Ξεναγών Κύπρου, Σύνδεσμο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης εκτός από τα μέλη του Συνδέσμου παράγοντες του τουρισμού και γενικότερα του οικονομικού τομέα της Κύπρου.

Ο Σύνδεσμος Ειδικών Ενδιαφερόντων και Πολιτιστικού Τουρισμού Κύπρου ιδρύθηκε το 1996 με πρωτοβουλία του ΚΟΤ, του ΚΕΒΕ και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου, και μέσα στα πλαίσια ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος της ΕΕ για αναζωογόνηση του Κυπριακού τουρισμού.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα