Νέα δεδομένα στη γκάμα της BMW

Νέα δεδομένα στη γκάμα της BMW

 

Με την έλευση της η BMW Σειρά 2 Active Tourer έφερε τη λειτουργικότητα, την ευρυχωρία και την άνεση στην premium μικρή κατηγορία σε συνδυασμό με τη δυναμική συμπεριφορά, το στυλ και τη φινέτσα BMW. Προσφέροντας πλούσιους χώρους μέσα από εντυπωσιακά συμπαγείς διαστάσεις, η BMW Σειρά 2 Active Tourer είναι η τέλεια απάντηση στις αυξανόμενες προκλήσεις της μετακίνησης.

Αυτό όμως που κάνει την BMW Σειρά 2 Active Tourer ακόμα πιο ξεχωριστή είναι σίγουρα ο κινητήρας που βρίσκεται στη βάση της γκάμα του. Αυτός δεν είναι άλλος από τον βραβευμένο  τρικύλινδρο που ξεχωρίζει για την εξαιρετική του απόδοση και τις ικανότητες επιδόσεων. Κινητήρας που βρίσκεται στα 1,5 λίτρα και εφοδιάζει την έκδοση 218i Active Tourer. Αποδίδει 136 ίππους ενώ η μεικτή κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 5,2–4,9 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Μαζί και ο τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας της 216d που αποδίδει 116 ίππους και 270 Nm ροπής. Ένας κινητήρας / διαμάντι στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που εφοδιάζει επίσης και άλλα μοντέλα της γκάμας της BMW όπως τη σειρά 1, τη σειρά 3, το Χ1… ακόμα και το υπεραυτοκίνητο που ακούει στο όνομα BMW i8.

Γνωρίζοντας τις υψηλές απαιτήσεις ευρυχωρίας, ευελιξίας και λειτουργικότητας της premium μικρής κατηγορίας, η BMW επέλεξε για τη Σειρά 2  Active Tourer ένα προηγμένο σύστημα που μπορεί να προσφέρει σημαντικό βαθμό συμμετοχής του οδηγού, σύμφωνα με τα πρότυπα BMW. Μαζί με το μακρύ μεταξόνιο των 2.670 mm και την ψηλότερη γραμμή οροφής, η διάταξη αυτή επιτρέπει μέγιστη εκμετάλλευση του εσωτερικού, με αποτέλεσμα μία απαράμιλλη αίσθηση ευρυχωρίας. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει μια χωρητικότητα της τάξης των 468 λίτρων ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο χώρος αυτός φτάνει μέχρι και τα 1.510 λίτρα. Κάτι που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την άριστη καθημερινή πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Η ευελιξία αυξάνεται με ένα συρόμενο πίσω κάθισμα, που επιτρέπει την αύξηση της περιοχής των ποδιών ή του χώρου αποσκευών, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Όπως όλα τα μοντέλα BMW, η νέα BMW Σειρά 2 Active Tourer ξεχωρίζει για τη δυναμική συμπεριφορά και την οδηγική εμπειρία που είναι συνώνυμα της μάρκας.

To μοντέλο διαθέτει πολλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά του BMW EfficientDynamics, όπως : λειτουργία Auto Start Stop, Brake Energy Regeneration, Optimum Gearshift Indicator, on-demand λειτουργία περιφερειακών μονάδων και το ενσωματωμένο σύστημα Air Curtain, που χρησιμοποιεί δύο κάθετους αεραγωγούς στο εμπρός προφυλακτήρα για να κατευθύνει τη ροή αέρα παράλληλα με τους εμπρός τροχούς. Τα πρότυπα ασφάλειας και άνεσης μέσα στη BMW Σειρά 2 Active Tourer αυξάνονται με συστήματα υποστήριξης και λειτουργίες infotainment που εντάσσονται στη φιλοσοφία BMW ConnectedDrive. Παράλληλα είναι το πρώτο μοντέλο στην premium μικρή κατηγορία που διατίθεται με Head-Up Display, η οποία προβάλλει όλες τις σχετικές οδηγικές πληροφορίες στο πεδίο ορατότητας του οδηγού έγχρωμα.