Νέα διάκριση για το οινοποιείο Ζαμπάρτα

Νέα διάκριση για το οινοποιείο Ζαμπάρτα

 


Στον 9ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου

 

Έξι διακρίσεις απέσπασε συνολικά στον 9ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου το οινοποιείο Ζαμπάρτας. Το Lefkada – Shiraz 2014, το οποίο είναι η ναυαρχίδα του οινοποιείου, καθώς και το αγαπημένο Ζαμπάρτας Ροζέ 2015 βραβεύτηκαν με χρυσά μετάλλια. Το Μαραθεύτικο 2014, το Sémillon-Sauvignon Blanc 2015 και το ανερχόμενο αστέρι του οινοποιείου, το Ξυνιστέρι Single Vineyard 2015, διακρίθηκαν με  αργυρά μετάλλια. Τα κρασιά Ζαμπάρτας έχουν διακριθεί και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Decanter World Wine Awards και του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης.

Ο 9ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στις 10-13 Μαΐου. Το πάνελ των γευσιγνωστών αποτελείτο από επτά καταξιωμένους διεθνούς φήμης κριτές συμπεριλαμβανομένων τριών Master of Wines, Οινολόγων και Οινοχόων από το εξωτερικό. Συνολικά αξιολογήθηκαν πέραν των 130 κρασιών από 29 οινοποιεία. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Υπουργείο Γεωργίας και προσελκύει μεγάλο αριθμό οινοπαραγωγών και δημοσιογράφων, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση του θεσμού από τον αμπελοοινικό τομέα.

«Κάθε βράβευση αποτελεί το επιστέγασμα των επίμονων προσπαθειών όλης της ομάδας! Δέκα χρόνια πριν ούτε ο πατέρας μου, ούτε εγώ είχαμε φανταστεί ότι το οινοποιείο μας θα εξελισσόταν σε αυτό το βαθμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του συναρπαστικού ονείρου» αναφέρει ο οινολόγος Μάρκος Ζαμπάρτας.

Το Οινοποείο Ζαμπάρτας παράγει 75.000 φιάλες κρασιού κάθε χρόνο, οι οποίες διανέμονται στην Κύπρο από τις εταιρείες La Maison du Vin (Λευκωσία), Bottles (Λεμεσός) και Χριστάκης Μιχαήλ Λτδ (Πάφος) και είναι διαθέσιμες σε κάβες ανά το παγκύπριο. Για περισσότερες πληροφορίες για το οινοποιείο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.zambartaswineries.com


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα