Νέα σχέδια για ανεργία από το Υπουργείο Εργασίας

Νέα σχέδια για ανεργία από το Υπουργείο Εργασίας

 


Εντός του 2015 θα εξαγγελθούν νέα σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

«Ήδη μέσα στο 2015 έχουν ορισθεί κάποια σχέδια που αφορούν τους μακροχρόνια άνεργους και τους νέους, σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής δραστηριότητας», ανέφερε σε δηλώσεις της, προσθέτοντας ότι τα σχέδια αυτά θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι παρόλο που η ανεργία «βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης κι ενώ πολλοί πίστευαν ότι θα φτάναμε το 20%, βρισκόμαστε περίπου στο 16%».

«Αυτό σίγουρα δεν μας ικανοποιεί, οι προσπάθειες συνεχίζονται», είπε.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, ήδη περίπου 6 χιλιάδες νέοι απασχολούνται με τα σχέδια της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και βάσει της τελευταίας έρευνας, περίπου το 50% όσον έχουν απασχοληθεί σε εξάμηνη πρακτική εξάσκηση έχουν ήδη προσληφθεί στις επιχειρήσεις που είχαν απασχοληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα σχέδια που θα τεθούν φέτος σε εφαρμογή θα αφορούν 5 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι για έξι χιλιάδες αιτήσεις με ελλείψεις και ερωτηματικά το Υπουργείο Εργασίας, αναμένει να πάρει τις απαντήσεις που έχει ζητήσει. Όταν απαντηθούν τα ερωτήματα, πρόσθεσε, η αρμόδια επιτροπή θα τα εξετάσει και αναλόγως θα ολοκληρωθούν οι αιτήσεις. Μέχρι τώρα, σημείωσε, έχουν εγκριθεί τέσσερις χιλιάδες οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν κάθε μήνα το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα