Νέος παγκόσμιος πρόεδρος για την PwC

Νέος παγκόσμιος πρόεδρος για την PwC

Πρόκειται για τον Robert E. Moritz

 

Η PwC ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό του Robert E. Moritz στη θέση του προέδρου του διεθνούς της δικτύου. Ο κ. Moritz αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιουλίου 2016, αντικαθιστώντας τον υφιστάμενο πρόεδρο Dennis Nally. Η θητεία του θα είναι τετραετής.

Από το 2009, ο κ. Moritz διετέλεσε πρόεδρος και ανώτερος συνέταιρος της PwC ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο οργανισμός επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της ποιότητας των υπηρεσιών και στην ενδυνάμωση του brand αλλά και της εικόνας του μέσω της ανάπτυξης, της διατήρησης και της διεύρυνσης των ικανοτήτων που διαθέτουν τα ταλέντα – του οργανισμού.

Ο κ. Moritz εντάχθηκε στην ομάδα της PwC το 1985 και το 1995 έγινε συνέταιρος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ουσιαστικά διανύσει ολόκληρη την καριέρα του στον οργανισμό. Ασχολείται με τον τομέα των Ελεγκτικών υπηρεσιών, εξυπηρετώντας κυρίως χρηματοοικονομικές εταιρείες ενώ εργάστηκε για τρία χρόνια στην PwC Ιαπωνίας, όπου προσέφερε ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες αλλά και σε εταιρείες με έδρα τους τις ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται όμως στην Ιαπωνία και στην Ασία ευρύτερα. Ο κ. Moritz έχει περάσει από διάφορες ηγετικές θέσεις στην PwC, καθώς έχει διατελέσει επικεφαλής του τμήματος Assurance practice των ΗΠΑ και Διευθύνων Συνέταιρος της περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε δύο θητείες ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ποιότητας Ελέγχου, μιας μη κομματικής και μη κερδοσκοπικής ομάδας με αποστολή της την ενδυνάμωση της επενδυτικής και δημόσιας εμπιστοσύνης στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές. Επιπρόσθετα, ο κ. Moritz έχει συμμετάσχει σε πολλά άλλα συμβούλια, συμπεριλαμβανομένου του Oswego College Foundation, του Conference Board, του Atlantic Council και του Partnership for New York City.

Ο John G. Maxwell, Chairman, της PwC’s Global Board, σχολίασε: «Ο Bob έχει ξεκάθαρους στόχους και χαρακτηρίζεται από την στρατηγική ηγεσία του και την επιχειρηματική διορατικότητα του. Η ξεκάθαρη επικέντρωσή του σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς είναι σημαντική για το επιτυχές μέλλον του διεθνούς μας δικτύου. Η ένθερμη υποστήριξη που εξέφρασε ο Bob υπέρ της ανάγκης επίτευξης ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής αλλά και της σημασίας της διαφορετικότητας μεταξύ των ανθρώπων του οργανισμού, καθώς και οι σημαντικές επενδύσεις που έχει επιβλέψει σε νέες και καινοτόμες τεχνολογίες, τον καθιστούν ως τον ιδανικό οραματιστή ηγέτη για να πλοηγηθεί στην παγκόσμια οικονομία και να μεταφέρει τις καλύτερές μας ιδέες και λύσεις στους πελάτες».

Ο κ. Moritz διαδέχεται τον Dennis Nally, υφιστάμενο πρόεδρο του διεθνούς δικτύου, ο οποίος θα αφυπηρετήσει τον ερχόμενο Ιούνιο κλείνοντας έτσι έναν κύκλο 42 χρόνων σταδιοδρομίας στην PwC. Ο κ. Nally υπηρέτησε δύο θητείες στην ίδια θέση, σε μια περίοδο σημαντικής ανάπτυξης και επέκτασης, όπως ήταν η απόκτηση της συμβουλευτικής εταιρείας  Booz & Company.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Dennis για την αφοσίωση και την πολύ επιτυχή θητεία του στην ηγεσία του δικτύου της PwC τα τελευταία επτά χρόνια. Δεν ήταν μόνο ένας εξαίρετος πρεσβευτής της PwC, αλλά επίσης αντιπροσώπευε την επιχειρηματική κοινότητα σε θέματα διαφορετικότητας, στόχευσης και κατανόησης του τρόπου με τον οποίο μετασχηματίζεται το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό ως αποτέλεσμα των μέγα-τάσεων», δήλωσε σχετικά ο κ. Maxwell.

Ο διάδοχος του κ. Moritz στη θέση του προέδρου της PwC ΗΠΑ θα ανακοινωθεί αργότερα φέτος, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής εκλογικής διαδικασίας.