Νομοσχέδιο για «σταύρωμα» κονδυλίων της Cyta

Νομοσχέδιο για «σταύρωμα» κονδυλίων της Cyta


Νομοσχέδιο το οποίο προνοεί το «σταύρωμα» κονδυλίων της Cyta και την έγκριση των σχετικών δαπανών από τον Υπουργό Οικονομικών, ενέκρινε κατά τη συνεδρία του στις 28 Αυγούστου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε μετά το πέρα της συνεδρίας ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με τίτλο ‘Ο περί του Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2013’ το οποίο», όπως εξήγησε, «προνοεί τo σταύρωμα κονδυλίων για την ΑΤΗΚ» με αποτέλεσμα πλέον «οι δαπάνες να γίνονται μόνο μετά από έγκριση του Υπουργού Οικονομικών».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως σκοπός του νομοσχεδίου είναι ο καλύτερος έλεγχος και η παρακολούθηση των δαπανών για καλύτερη οικονομική διαχείριση των κονδυλίων της ΑΤΗΚ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αξιολόγησης των κινδύνων που τυχόν αναληφθούν από τον Οργανισμό αυτό.

Στη συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης νομοσχέδιο-πρόταση του Υπουργού Οικονομικών με το οποίο, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επεκτείνονται οι ασφαλισμένες καταθέσεις και σε επίπεδο συμμετεχόντων σε εγκεκριμένα ταμεία προνοίας. Συγκεκριμένα, ανά εργαζόμενο από το ποσό που του αναλογεί ασφαλίζονται οι πρώτες 100.000 ευρώ.

 


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα