Ντάισελμπλουμ: Σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία

Ντάισελμπλουμ: Σκληρά μέτρα ή χρεοκοπία

«Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της», τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ρίχνοντας το… μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή από το να λάβει τις σκληρές αποφάσεις που απαιτούνται από τους δανειστές, εάν θέλει να εξασφαλίσει περισσότερα δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία» δηλώνει ο Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat και προσθέτει:

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, τότε είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αν η Ελλάδα δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της».

Ο επικεφαλής του Eurogroup επισήμανε πάντως ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν το τέλος του μήνα, υπογραμμίζοντας ότι οι δανειστές είναι ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, εάν οι προτάσεις της Αθήνας έχουν οικονομική λογική. «Η πολιτική απόφαση μπορεί να ληφθεί ακόμα και αύριο, αρκεί να είναι αξιόπιστη και να εξασφαλίσει οικονομική ανεξαρτησία στην Ελλάδα» πρόσθεσε.


Comments

comments

Categories: Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα