Ν. Συλικιώτης: Τα συμφέροντα της κοινωνίας πάνω από όλα

Ν. Συλικιώτης: Τα συμφέροντα της κοινωνίας πάνω από όλα

“Η αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δεδομένων πρέπει να έχει πρωταρχικό στόχο την ευημερία και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Δυστυχώς σήμερα οι δυνατότητες της τεχνολογίας επιστρατεύονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και των επιχειρηματικών κερδών. Γι’ αυτό απαιτείται να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι και στο επίκεντρο να τεθούν οι ανάγκες και τα συμφέροντα της κοινωνίας.” Αυτά δήλωσε στην παρέμβαση του στη συζήτηση “Προς μια ακμάζουσα οικονομία βασισμένη στα δεδομένα” στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις και αντιπρόεδρος της ΕΕΑ/ΒΠΑ, Νεοκλής Συλικιώτης.

“Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τα κράτη μέλη ώστε να προωθήσουν κρατικές επιδοτήσεις και δημόσιες επενδύσεις για πλήρη αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δεδομένων. Στόχος πρέπει να είναι η προώθηση της ερευνάς, της καινοτομίας και της ανάπτυξης, η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, η διασφάλιση της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, η προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και η ενίσχυση των δικαιωμάτων των καταναλωτών” συνέχισε.

Κλείνοντας, ο κύριος Συλικιώτης σημείωσε πως είναι εξίσου σημαντικό “να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για ενίσχυση της θέσης τους στην αγορά και διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην χρηματοδότηση”.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα