Ν. Χατζηγιάννης: Προβληματισμός για τον «υπερμεγέθη» τραπεζικό τομέα στην Κύπρο

Ν. Χατζηγιάννης: Προβληματισμός για τον «υπερμεγέθη» τραπεζικό τομέα στην Κύπρο


 

Τον προβληματισμό του για τον υπερμεγέθη, όπως τον χαρακτήρισε, τραπεζικό τομέα στην Κύπρο, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλας Χατζηγιάννης μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου Spring 2017 Multinational Finance Society που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΤ, ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε μάλιστα πως η κατάσταση δεν υποβοηθείται από τον υφιστάμενο τρόπο λειτουργίας των τραπεζών και της αγοράς.

Μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα την τραπεζική κρίση στην Eυρωζώνη και γενικότερα στην Ελλάδα και Κύπρο, ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε ότι ως Κύπρος και ως Συνεργατισμός πρέπει να λειτουργούμε ισότιμα με τις άλλες συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης και αυτό απαιτεί να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τον ρυθμό αναμόρφωσης του Συνεργατισμού σε μια τοπογενή τράπεζα, τονίζοντας ωστόσο ότι αλλά και η ίδια η τραπεζική αγορά ευρύτερα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές.

Το μικρό μέγεθος της κυπριακής οικονομίας, σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης επιβάλλει ως μονόδρομη λύση την εξωστρέφεια και την εξαγωγική δραστηριότητα μέσω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και πιο παραγωγικής αξιοποίησης της συμμετοχής μας στην Eυρωζώνη και στην ΕΕ.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα