ΟΕΒ: Αναγκαία η επίσπευση έργων για αναθέρμανση της οικονομίας

ΟΕΒ: Αναγκαία η επίσπευση έργων για αναθέρμανση της οικονομίας

 


Σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) παρευρέθηκε Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων, Μάριος Δημητριάδης όπου παρουσίασε το κυβερνητικό έργο στα θέματα της αρμοδιότητας του και τις ενέργειες που προγραμματίζονται για το μέλλον.

Για το λιμάνι Λεμεσού ο Υπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για παροχή πληροφοριών προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για ετοιμασία των προσφορών, οι οποίες αναμένεται να υποβληθούν περί τα μέσα 2016 καθώς και στην ετοιμασία Κανονισμών για τη λειτουργία της Αρχής Λιμένων με τον νέο ρόλο που θα αποκτήσει μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Επίσης, για το Λιμάνι Λεμεσού αναφέρθηκε στην απλοποίηση των τελών παροχής υπηρεσιών (ταρίφες) με καθορισμό ανωτάτου ποσού.

Για τις αερομεταφορές ο κ. Δημητριάδης ανέλυσε τις προσπάθειες για σύσταση ανεξάρτητης εταιρείας για έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας με σκοπό τη μείωση των καθυστερήσεων των πτήσεων, την αναδιάρθρωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, την εξέταση αιτήσεων για νέες αεροπορικές εταιρείες στα πλαίσια της πολιτικής των ανοικτών αιθέρων και στην αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αναβάθμιση των υπηρεσιών τεχνολογίας, υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, ψηφιακή στρατηγική, δημόσιες προσφορές, συγκοινωνίες και αξιοποίηση κρατικής περιουσίας.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης εξήρε το έργο του Υπουργείου και κάλεσε τον Υπουργό όπως επισπευθεί η υλοποίηση έργων για αναθέρμανση της οικονομίας και γενικά την απλοποίηση των διαδικασιών φιλικές προς τις επιχειρήσεις στα πλαίσια της γενικής μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα