Οι επιτυχίες δεν μηδενίζονται με μικροπολιτικές

Οι επιτυχίες δεν μηδενίζονται με μικροπολιτικές

Του Λευτέρη Χριστοφόρου – Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ., Ευρωβουλευτής

 

Τα τελευταία τρία χρόνια διακυβέρνησης στο τόπο μας,  αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ιστορία του τόπου μας ανεξάρτητα πως προσεγγίζει ο καθένας τα πεπραγμένα της Διακυβέρνησης.

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η αφετηρία της παρούσας διακυβέρνησης  βρήκε ενώπιον της,  τον εφιάλτη της  χρεωκοπίας  του τόπου, τη σχεδόν πλήρη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα άδεια κρατικά ταμεία, τις υποβαθμίσεις των ξένων οίκων, τη  κοινωνία ολόκληρη να βρίσκεται σε απόγνωση και το τόπο  σε τραγικά αδιέξοδα. Οι Κύπριοι πολίτες που βίωσαν το 2013, δεν θα επιθυμούσαν να το ξαναζήσει  ποτέ ο τόπος μας και ποτέ ξανά οι μέλλουσες γενιές.

Με αφετηρία το 2013 όποιος επιχειρεί, λοιπόν, να ασκεί εύκολη κριτική, να μηδενίζει  και να ισοπεδώνει το τρίχρονο πολυσήμαντο έργο που επιτελέσθηκε, είτε το πράττει αποκλειστικά με μικροπολιτικά κριτήρια είτε υποτιμά τους πολίτες θεωρώντας ότι έχουν κοντή μνήμη και λησμόνησαν  το 2013 και το τι προηγήθηκε.

Η έξοδος από το μνημόνιο ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία για το τόπο μας με πολυδιάστατες θετικές επιδράσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό. Επειδή κάποιοι, συνεχίζουν την ίδια επωδό, της ανέξοδης κριτικής και του μηδενισμού. Όμως  αρκεί να κοιτάξουν δίπλα την Ελλάδα για να αντιληφθούν τι σημαίνει η συνέχιση της παραμονής στο Μνημόνιο και τα σκληρά κοινωνικοοικονομικά μέτρα. Άλλωστε δεν νομιμοποιούνται όσοι προέβλεπαν  και υποστήριζαν μετά βεβαιότητος ότι η Κύπρος θα οδηγηθεί σε δύο και τρία μνημόνια , σήμερα να μηδενίζουν με άνεση την έξοδο από το Μνημόνιο. Η έκταση της επιτυχίας της εξόδου από το μνημόνιο καταγράφεται στις προγενέστερες εκτιμήσεις των σημερινών επικριτών.

Πιστεύω ακόμη,  ότι αδικούν την πατρίδα μας όσοι νυχθημερόν προσπαθούν να μειώσουν το εύρος της επιτυχίας εξόδου από το μνημόνιο. Όταν οι ξένες χώρες, οι ξένοι οίκοι, η ίδια η Ε.Ε. επαινούν  τη Κύπρο για το  εξαιρετικό έργο που επιτεύχθηκε και ουσιαστικά έμμεσα βοηθούν την Κύπρο στην ανάπτυξη των επενδύσεων, του τουρισμού και της οικονομίας καθώς και την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη θέση και το κύρος της χώρας μας, στο δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Όλα αυτά αποτελούν το καλύτερο πιστοποιητικό επιτυχίας για τη Κυβέρνηση και ταυτόχρονα  μένουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι όσοι επιχειρούν μικροκομματικά να μειώσουν αυτή την σημαντική  επιτυχία για το τόπο μας.

Πιστεύω είναι μοιραίο λάθος, ο αντιπολιτευτικός οίστρος, να σαρώνει στο πέρασμα του ακόμα και αυτά που αναμφισβήτητα ωφελούν το τόπο μας. Είναι η ώρα να εμπεδωθεί μια άλλη  πολιτική κουλτούρα από όλους, ούτως ώστε τουλάχιστον στις μεγάλες επιτυχίες που τιμούν  και ωφελούν το τόπο μας και υπάρχει διεθνής αναγνώριση, να υπάρχει αντίστοιχη αναγνώριση από όλους.

Έτσι η έξοδος από το Μνημόνιο καταγράφεται και έτσι θα παραμείνει ως μία σημαντική επιτυχία για ολόκληρη τη Κύπρο και τους πολίτες της. Τελεία και Παύλα.

Τονίζω ότι αυτή η σημαντική επιτυχία ήταν επιτυχία όχι μόνο της Κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του Κυπριακού Λαού που σήκωσε στις πλάτες του την ανόρθωση του τόπου μέσα από τα ερείπια της χρεωκοπίας.

Ταυτόχρονα επισημαίνω ότι με την έξοδο από το Μνημόνιο δεν επιλύθηκαν αυτόματα και όλα τα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Η Ανεργία αποτελεί μία τεράστια πρόκληση για όλους μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με την ύπαρξη Ανεργίας και όσο υπάρχει έστω και ένας άνεργος στο τόπο μας οφείλουμε να αγωνιστούμε για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η ανεργία αποτελεί μάστιγα  για τη κοινωνία μας και οφείλουμε όλοι να εργαστούμε σκληρά για να ενισχυθεί η Ανάπτυξη της Οικονομίας,  που είναι ο μόνος δρόμος για τη μείωση της ανεργίας.

Αυτή τη δυνατότητα την έχουμε σήμερα, γιατί ήδη κάναμε το πρώτο βήμα προς την ορθή κατεύθυνση με την έξοδο μας από το μνημόνιο.


Comments

comments

Categories: Πολιτική

Σχετικά με τον Συγγραφέα