Ολυμπιακό πνεύμα… στην καρδιά της Λευκωσίας

Ολυμπιακό πνεύμα… στην καρδιά της Λευκωσίας

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 5ο Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο ‘Pierre de Coubertin’ το οποίο διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου και φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό μέγαρο. Στο φετινό Συνέδριο, που είχε θέμα ‘Η Ενεργός Συμμετοχή στον Αθλητισμό και τον Ολυμπισμό ως Στοιχείο Αγωγής’, η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές τρίτης γυμνασίου Χριστίνα Χαραλαμπίδου, Φρίξο Γεωργιάδη και Στέφανο Παπαλουκά.

Οι μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας ετοίμασαν μια ακαδημαϊκά εμπεριστατωμένη παρουσίαση με τίτλο ‘Αντιμετωπίζοντας τις σημερινές απαιτήσεις: Η σύγχρονη εφαρμογή της άσκησης’, τονίζοντας τον κεντρικό ρόλο της Φυσικής Αγωγής καθώς και την ανάγκη να υιοθετηθούν πιο καινοτόμες προσεγγίσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος στο σχολείο. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία που είναι πλέον ενσωματωμένη και στους κεντρικούς πυλώνες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη Φυσική Αγωγή, οι μαθητές επισήμαναν ότι το μάθημα πρέπει να στοχεύσει όχι μόνο στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της ευεξίας και της απόδοσης, αλλά επίσης και στην ανάπτυξη της υπευθυνότητας, της θετικής στάσης, της συνεργασίας και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Για να παρουσιάσουν την προσέγγιση αυτή, οι μαθητές ενσωμάτωσαν την όλη ιδέα σε πραγματικές περιστάσεις, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, προτείνοντας πέντε δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, κα. Νάταλη Γεωργιάδου-Λοϊζίδου, κ. Ηλία Μαυρομμάτη και κ. Νίκο Λαμπρία. Δραστηριότητες όπως τα Tic Tac Toe, Human Tic Tac Toe, Memory, Four Colour και Destination Colour, πραγματοποιήθηκαν στο καινούριο και υπερσύγχρονο γήπεδο futsal του σχολείου και παρουσιάστηκαν με τους 200 συμμετέχοντες του Συνεδρίου μέσω βίντεο. Οι μαθητές, με ενθουσιασμό, μοιράστηκαν τις θετικές τους εμπειρίες, τονίζοντας παράλληλα τα ευρύτερα οφέλη που προκύπτουν από αυτές τις δραστηριότητες, εντός του πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος του σχολείου.

«Οι θεμελιώδης αρχές των Ολυμπιακών Αγώνων συνάδουν με τις βασικές αξίες του σχολείου μας: σεβασμός στην πολυφωνία, πολυπολιτισμική ποικιλομορφία και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η συμβολή αυτών των αξιών στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα, θεωρούνται υψίστης σημασίας και είναι ηθικό μας καθήκον όχι μόνο να τις διατηρήσουμε, αλλά και να τις διαδώσουμε μέσω των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε η κα. Νάταλη Γεωργιάδου-Λοϊζίδου, επικεφαλής του τμήματος Δημιουργικών Τεχνών και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

Η επιτυχής συμμετοχή στο Συνέδριο βασίζεται στη φιλοσοφία της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας  για την προώθηση της ισορροπίας μεταξύ ακαδημαϊκής, σωματικής και κοινωνικής ανάπτυξης για όλους τους μαθητές. Αυτή η ολιστική προσέγγιση ενθαρρύνει τους μαθητές να είναι υπεύθυνοι και δραστήριοι, να προσπαθούν να γίνονται καλύτεροι και να αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας ιδρύθηκε το 1922 ως αγγλόφωνη ιδιωτική σχολή. Βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας και παρέχει Προσχολική (Νηπιαγωγείο & Προ-δημοτική),  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ακολουθώντας το βρετανικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ως σχολείο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις τοπικές ιδιαιτερότητες και εφαρμόζει τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε να παρέχει στους μαθητές το διεθνές αναγνωρισμένο κυπριακό Απολυτήριο. Το σχολείο λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη επένδυση στην εκπαιδευτική ανάπτυξη, βοηθώντας παράλληλα κάθε οικογένεια μέσω ενός προσεγμένου και συνετού καθορισμού των διδάκτρων.

 


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα