Ομόλογο δευτεροβάθμιου κεφαλαίου €250 εκ. από την BOC

Ομόλογο δευτεροβάθμιου κεφαλαίου €250 εκ. από την BOC

 


 

Mε επιτόκιο 9,25%

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση και τιμολόγηση ομολόγου δευτεροβάθμιου κεφαλαίου μειωμένης εξασφάλισης ύψους €250 εκ. στην ονομαστική αξία με επιτόκιο 9,25%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η έκδοση του ομολόγου έγινε «εντός του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιακών Δανείων (EMTN Programme) της τράπεζας».

Ο διακανονισμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017. Προστίθεται ότι «η Credit Suisse και η HSBC ενήργησαν ως από κοινού γενικοί συντονιστές (Global Coordinators) και από κοινού συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Bookrunners) για την έκδοση και η BofA Merrill Lynch και η Deutsche Bank ενήργησαν ως από κοινού συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών». Το ομόλογο, σημειώνεται, «εκδόθηκε στην ονομαστική αξία και φέρει επιτόκιο ύψους 9,25%».

Το ομόλογο, προστίθεται, λήγει στις 19 Ιανουαρίου 2027. Η τράπεζα θα έχει «το δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης του ομολόγου στις 19 Ιανουαρίου 2022, υπό την αίρεση λήψεως όλων των απαραίτητων εγκρίσεων».

Το ομόλογο, αναφέρεται ακόμη, «θα εισαχθεί στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, «το προϊόν της έκδοσης του ομολόγου θα βελτιστοποιήσει το ύψος και τη σύνθεση των κεφαλαίων και των υποχρεώσεων της Τράπεζας, με θετική επίδραση περίπου 130 μονάδων βάσης[1] στον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της».

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούρικαν «η επιτυχής επιστροφή της τράπεζας στις διεθνείς αγορές καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην τράπεζα».

Αυτό, πρόσθεσε, «είναι ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της χρηματοδοτικής δομής της τράπεζας, μετά την πρόσφατη πλήρη αποπληρωμή της χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), και αποτελεί άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της Τράπεζας για ανάκτηση της ισχυρής της θέσης».


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα